Spring til indhold

Skilsmisse – hvordan kommer alle godt gennem den?

divorce, child custody, custody
Del dette indlæg

En skilsmisse er en hård, forvirrende og vanskelig proces for de fleste børn, men også voksne. Nogle gange går det fra et kærlighedsforhold til had. Hvis der er børn, er det vigtigt for forældrene at se ud over deres egne stridigheder og give børnene stabilitet, kærlighed, og specielt muligheden for at opretholde kontakten og kærligheden til begge forældre. Noget der er vigtig, for at skilsmissen skal blive mindst mulig smertefuld.

Giv jer selv lov til at acceptere, at det bliver vanskeligt.

I reglen er en skilsmisse en tung proces, hvad enten du er lettet over, at skilsmissen er en realitet, eller du er ked af de. Men selv om du som forælder har det hårdt, er det vigtigt, at du tager barnets følelser og oplevelser af skilsmissen seriøst, at du tager deres ”briller” ¨på og forsøger at forstå dem og deres frustrationer, ked af det eller vrede. En skilsmisse er en smertefuld proces for alle i familien. Heldigvis vil de allerfleste forældre være optaget af at gøre deres bedste for at skåne børnene mest muligt.

Der er nogle ting du skal være opmærksom på, når du fortæller børnene at i går fra hinanden:

  1. Fortæl barnet/børnene, at det ikke er deres skyld – bliv ved med at fortælle dem det, da det for nogle børn tager lang tid at forstå, at det ikke er deres skyld.
  2. Med ærlighed kommer i længst. Derfor fortæl dem, at i går fra hinanden, men kom ikke med detaljer – børnene har brug for begge forældres kærlighed og SKAL ikke vælge side eller være en del af forældrenes konflikter – tal pænt om den forældre der ikke er der!
  3. I fortæller det til børnene sammen, og anvend et sprog de forstår.
  4. Fortæl dem, at det bliver svært og deprimerende for jer alle
  5. Vigtigt – undgå at diskutere hinandens fejl, i skal skilles og ikke være sammen mere. Skændes ikke foran børnene om f.eks. børnepenge, hvem de skal bo hos, osv.
  6. Udform jeres egen ”regelbog” for hvad I skal være gode til og hvad I må og ikke må.

 

De fleste børn oplever skilsmissen som et tab på den ene eller anden måde. Ofte tror de, det er dem der er skyld i skilsmissen, og at det derfor er dem, som skal få forældrene til at finde sammen igen. Når i som forældre flytter fra hinanden, kan det føre til øget sårbarhed både fysisk og psykisk hos børnene. Derfor er det vigtigt, at i som forældre TALER sammen om hvordan børnene har det, og at i giver dem lov til at savne den forældre der ikke er der. Det er ganske naturligt for børnene, at de savner den forældre der ikke er der. Derfor accepterer det og tag det ikke som kritik at JER, men som det, det er – en sorg og et savn over noget der var!

I denne situation er gentagelse nødvendigt. I SKAL forsikre børnene om, at I begge elsker dem, og at I altid vil være deres far eller mor, selvom I ikke bor samme mere. Derfor er det vigtigt at I på en konstruktiv måde er åbne overfor dem og bilægger egne stridigheder til gavn for børnene. I har været sammen om at få dem, nu SKAL I være sammen om at få dem godt gennem skilsmissen.

Hvis du/I lige nu går gennem en skilsmisse og ikke kan komme videre på grund af stridigheder – så TØV ikke og tag kontakt til mig – jeg står klar til at hjælpe dig/jer.

Med bedste hilsner

Sara

SMS +45 2674 7097

www.coachsara.dk

coachsara@coachsara.dk

 

Nedenstående link har mange gode råd til Jer som forældre, hvis i står en skilsmisse.

https://bornsvilkar.dk/skilsmisseguiden/

 


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.