Spring til indhold

Når parforholdet skal genopdages og vi er alene

couple, pregnancy, colorado
Del dette indlæg

Familielivet er dejligt og udfordrende på samme tid. Vi oplever forelskelsens sødme før talen falder på at forøge familien. Mens børnene er små er der meget logistik i at få hverdagen til at hænge sammen. Efter dette kommer årene hvor teenageren med sine blikke skyder dig det ene minut og krammer dig det næste.

Pludselig kommer dagen hvor børnene en efter en flyver fra reden og er klar til at møde verden på egen hånd.

Det kan være svært ikke at se eller høre fra dem hver dag. Som forældre kan vi være stolte, hvis de ikke ringer i tide og utide, det betyder vi har gjort det godt og vores børn kan stå på egne ben og udvikle sig selvstændigt uden at tænke på mor og far.

Hvad sker der med parforholdet når børnene flytter? Kan det overleve eller ender det i skilsmisse?

Ofte kan der opstå et tomrum. Specielt nu hvor børnene ikke er der mere. Nu skal vi selv til at finde ud af at være kærester igen. Pludselig handler det om dig og mig og ingen børn til at udfylde de problemer vi måtte have. Det kan være manglende nærhed eller den dårlige kommunikation der kommer frem i lyset.

Desværre opdager mange det ikke i tide og de har store problemer med at få parforholdet til at fungere. Således behøver det ikke være.

Det vigtigste er at i handler før det er for sent. I kan vælge at starte med at finde tilbage til hinanden når børnene er i teenageralderen. Her kan i med god samvittighed overlade dem til sig selv og tage på kæresteture. Først en form for date uden talen om børnene, hvor i genopfinder jeres forhold. Er det nemt? Nej det er det ikke, fordi hvad skal vi tale om, hvis vi ikke må tale om børnene. I kunne f.eks. tale om, hvordan i begge føler og være åbne omkring det – husk al begyndelse er svær. Det handler om at få opbygget en vane.

Når i føler jer klar, kan i tage på en kæresteweekend. Bare to overnatninger. I vil opleve, at i stille og roligt finder tilbage til hinanden. Hvis ikke, er i nødt til at tage konsekvensen, og handle på det i oplever. Der er kun to til at tage beslutningen og det er jeres ansvar.

Børnene er bedre tjent med at have glade forældre, de vil på sigt takke jer fordi i turde være åbne og ærlige overfor jer selv. I nogle situationer kan det være nødvendigt med hjælp, det bedste for jer er at mærke efter og finde den løsning der virker for jer.

Jeg står klar til at hjælpe.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.