Spring til indhold

Endelig kom den – ferien – men lever den op til dine forventninger?

boy, game, child
Del dette indlæg

Vi har alle forventninger til, hvordan vores ferie helst skulle være. Ofte lever vores forventninger ikke op til virkeligheden. Hvorfor så det?

Vi håber alle på en dejlig ferie uden bekymringer, skænderier og skuffelser. Det dog netop i forbindelse med ferien, at vi ofte glemmer at give udtryk for hvilke forventninger vi selv har til ferien. Det der med at ferien ikke gik, som vi håbede den ville. Det kan være med til at skabe en følelse af ensomhed, selvom vi er sammen med nogen vi holder af.

Vi kan have forskellige forventninger eller ønsker til ferien

Jeg tror vi alle kender det, når vi får besøg af venner eller familie nogle dage. Forventningerne til samværet er høje og vi glæder os til de ankommer. Men når de tager afsted igen, kan vi også være lettede, fordi så får vi igen ro til, at gøre det vi selv vil.

Ikke for at skære alle over en kam, men de fleste singler kan måske nikke genkendende til, hvor irriterende det er, at have ferie og ikke have nogle planer. Der hvor mange af vennerne er i sommerhus med deres kærester og uploader billeder på de sociale medier. Så kan vi virkelig få ondt af os selv, og følelsen af ensomhed sniger sig ganske langsomt ind på os. Jeg vil gerne bede jer om at huske, at vi på de sociale medier ofte viser glansbilledet af vores virkelighed. Vi viser ikke det der er træls.

Ofte planlægger vi ferien med rigtig mange oplevelser, så der er noget at fortælle om når ferien er slut. Der er et eller andet uperfekt over, ikke at have planer og ingen fotos af sin ferie. Derfor vi nogle gange have megen bekymring i forbindelse med at skulle holde fri. Specielt hvis ferien ikke ser ud til at leve op til forventningerne.

Dette er en af de største faldgruber i ferien. Den der med planlægning – vi har faktisk godt af ikke at have nogle planer. Komme ned i gear og lave absolut ingenting. Bare være lige der hvor vi er, nyde det og ikke have dårlig samvittighed. BARE NYDE DET!

Hvad kan du så selv gøre?

Da vores drenge var små, havde vi mange ferier hjemme, hvor vi tog på nogle få udflugter. Det bedste ved disse ferier var, at vi ikke havde planlagt, hvad vi skulle. Vi tog det som det kom. Jeg tror, hvis jeg spørger drengene, kan de huske de sommeraftner, hvor de legede spioner og udspionerede min mand og jeg, når vi sad på terrassen og fik en øl eller et glas vin. Der var pludselig ingen faste sengetider og intet vi skulle nå. Vi hyggede og nød det.

Her er seks råd, som jeg håber du kan anvende:

  1. Lav en gradvis overgang til ferie – komme stille og roligt ned i gear
  2. Hold den ferie, du har brug for – find det der er bedst for dig
  3. Hold det enkelt og vær til stede – spil et spil og vær nærværende
  4. Hold ferie fra digitale medier – lav en plan for hvor meget skærmtid du må have
  5. Forventninger kan være forstadiet til skuffelse – afstem forventningerne med hinanden
  6. Den bedste måde at sikre en ferie i lavt gear – vær nærværende og find ro – forsøg at overføre dette til din hverdag, for at forebygge stress.
  7. En gradvis opstart – kom stille og roligt tilbage på arbejde, forsøg ikke at have for meget om ørerne de første dage og byg stille op med opgaver.

I ønskes alle en fantastisk sommerferie og god arbejdslyst, hvis du er startet på arbejde igen.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.