Spring til indhold

Tør du prøve noget nyt uanset udfaldet!

turn on, switch off, question mark
Del dette indlæg

Hvor ofte har jeg ikke stået i en eller anden situation, hvor jeg skulle prøve noget nyt. Ofte sprang jeg ud i det med begge ben. De fleste gange gik det godt, men andre gange sagde det PLASK og jeg tog en dukkert.

Pippi Langstrømpe siger: Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert.

Sådan har jeg det altid, når jeg skal prøve noget nyt. Jeg reflekterer over, hvordan jeg vil gribe opgaven an og klør på med krum hals.

Jeg har ikke altid taget den nemme vej. For det første er det svært at svar på, hvad der er den nemme vej og for det andet kan det være svært at definere den nemme vej. Gælder det om at komme hurtigere i mål med forskellige opgaver og springe over hvor gæret er lavest?

Skal vi som mennesker ikke nogle gange køre en omvej for at komme i mål? Vi drøner derudaf med vores liv. I morgen skal vi nå det og det og det. Hvad ville der ske, hvis vi stoppede op og ikke havde så travlt med at komme fra a til b, men turde tage en omvej eller flere?

Lad os prøve et tankeeksperiment: I dag har jeg lyst til at tage en omvej. Jeg har lyst til at tage i skoven efter arbejde sammen med mand og børn. Jeg ringer til min mand, henter børnene og vi mødes i skoven. Ja det laver om på vores hverdagsrutine, men hold op hvor får vi mange oplevelser som familie. Vi er sammen lige her og nu, der er ingen der hiver i os og ingenting vi skal nå. Pyt med om vi spiser senere aftensmad. Hvad skader det, hvis vi får rugbrød til aftensmad den dag? Vi glædes over det samvær, vi har her i skoven. Vi ser på børnene og deres leg. Vi får talt sammen, virkelig talt sammen om alt og ingenting.

Hvor mange har taget denne beslutning? Ja det laver om i vores hverdagsrutiner, og det giver helt sikker noget bøvl, men tør vi prøve noget nyt, og forsøge os med denne måde at være sammen på. En ganske almindelig hverdag, så hjælper vi vores børn med at se de muligheder der pludselig opstår, når vi tager en ualmindelig beslutning på en helt almindelig hverdag. Det er her vi griber dagen og oplever muligheder fremfor begrænsninger.

Tør du gribe nuet?

Bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.