Spring til indhold

Stop med at tænke for meget – det er okay ikke at kende svarene. De kommer til dig, når du mindst venter det

man, thinking, doubt
Del dette indlæg

De 7 hovedregler er:

  1. Slut fred med din fortid – så den ikke forstyrrer din nutid
  2. Hvad andre mennesker tænker om dig – er deres problem
  3. Tiden heler næsten alt – giv det tid
  4. Ingen har ansvaret – for din lykke. Undtagen dig selv
  5. Sammenlign ikke dit liv med andres – og døm dem ikke, du har ingen ide om, hvad deres rejse handler om
  6. Stop med at tænke for meget – det er okay ikke at kende svarene. De kommer til dig, når du mindst venter det
  7. Smil – du ejer ikke alle verdens problemer.

 

Stop med at tænke for meget – det er okay ikke at kende svarene. De kommer til dig, når du mindst venter det

Det er ikke rart, når vores tanker bare kører derudad med 200 km. i timen. Specielt når vi føler, vi ikke kan stoppe dem.

Som mennesker er det ikke unormalt, at vi bruger tid på at tænke over vores liv. Vi bruger vores tanker til at forstå vores virkelighed eller verden. Der hvor det bliver et problem er, hvis det begynder at fylde meget af vores liv. Det kan gøre at vi kommer ind i spiral af nedadgående tanker og det igen kan gøre, at vi bliver kede af det, fordi vi overtænker vores eget liv og livssituation.

Når vi tænker meget, kommer der tanker, om de tanker vi har. Vi overtænker. Her skal vi øve os selv i at stoppe. Ja det er ikke let men et redskab er mindfulness, hvor vi øver os i at være i nuet og ikke andre steder. Svært – ja men det virker!

Vi kan også øve os i at huske på, at for de fleste er det normalt, at vi kan overtænke – der hvor det bliver til et problem, er når det fortsætter. Et gammelt ordsprog lyder: øvelse gør en mester – sådan er det også med overtænkning. Hvis vi øver os, vil vi efterhånden blive bedre til, at håndterer vores tanker og stoppe dem når de løber vildt derudaf.

Det er meget irriterende, når vores tanker bare kører i ring. Det er helt normalt. Det sker for os alle. I de fleste tilfælde kan vi stoppe vores tanker fra at kører rundt og rundt ved at gå i gang med at lave noget andet, som kræver lidt koncentration. Det kan f.eks. være at læse en bog, høre podcast, spille et spil, lægge kabale eller noget helt andet. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Vores eget netværk kan være en stor hjælp, hvis vi åbner op og fortæller om vores problemer. Både i forhold til at overtænke, men også generelt. Vores netværk vil gerne være der for os. Det kan være svært at indrømme, at vi har et problem, men ved at tale åbent om det finder vi ud af, at vi ikke er alene. Mange i vores netværk har lignende problemer og her kan vi hjælpe hinanden. Vi kan lytte, aflede og meget andet. Hvis vi tør.

For os som mennesker er det vigtigt at huske, at vi ikke kender svarene på alle spørgsmål, vi stiller os selv. Ved at gøre noget andet kommer svaret i reglen til os, når vi mindst venter det. Vi afleder vores tanker og finder selv løsningen hen ad vejen. Er det nemt? NEJ og vi skal give os selv tid – tid til at prøve og øve os. Vi kan godt lære det – hvis vi vil.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.