Spring til indhold

3. Tiden heler næsten alt – giv det tid

time heals all wounds, consolation, bolster
Del dette indlæg

7 Hovedregler for livet

 1. Slut fred med din fortid – så den ikke forstyrrer din nutid
 2. Hvad andre mennesker tænker om dig – er deres problem
 3. Tiden heler næsten alt – giv det tid
 4. Ingen har ansvaret – for din lykke. Undtagen dig selv
 5. Sammenlign ikke dit liv med andres – og døm dem ikke, du har ingen ide om, hvad deres rejse handler om
 6. Stop med at tænke for meget – det er okay ikke at kende svarene. De kommer til dig, når du mindst venter det
 7. Smil – du ejer ikke alle verdens problemer.

Tiden heler næsten alt – giv det tid

Tid er noget mærkeligt noget. Det går og dagen i går kommer ikke igen. Alligevel anvendes tiden til at hele vores sår. Både de fysiske og psykiske. De psykiske er de værste. Dem er der ingen der kan, der er ingen, der kan se, hvordan vi har det inden i.

Det bedste du kan gøre, er at acceptere, hvad der er sket og komme videre. NEJ det er ikke let – alligevel hjælper det med tiden.

Tiden kan nogle gange kurere og hele sår og hjælpe dig med at ignorere din smerte og se tingene i et andet perspektiv. Men husk, at ingen af dine chokerende oplevelser forsvinder for evigt – de kommer igen med færre smerter end før.

Du har måske hørt udtrykket: tiden læger alle sår. Det terapeutiske her er at hjælpe dig med at lære af de negative ting, du har oplevet.

Det er vigtigt at huske, at dit sind aldrig glemmer. Ikke alle dine negative og smertefulde oplevelser vil afstedkomme læring – noget du kan lære et eller andet af. Tiden læger ikke alle sår.

Frem for at lære dig noget, kan det at miste eller smertefulde oplevelser tvinge dig til at acceptere forskellige kendsgerninger, f.eks. hvis dit ægteskab ender i skilsmisse, hvis du mister en god ven eller hvis du har oplevet svigt i barndommen.  

Du har ikke andet valg end at acceptere, at intet varer evigt. Hvad du tror er en sandhed i dag, kan i morgen være en mulighed, der er usikker og svær.

Der findes ingen magisk formel til at få dig gennem de svære oplevelser, som du møder på et tidspunkt i dit liv. Der findes ingen medicin som heler sår eller fjerne smerte, og ingen tidsmaskine til at tillade dig at undgå forskellige kendsgerninger.

 • Sårene vil altid være der, om du vil det eller ej. Tid er ikke den perfekte designer, som er i stand til at få det til at forsvinde, men den vil hjælpe dig helbrede og ikke gøre som du gjorde på dag ét. Du bliver i stand til at eksistere med din smerte.
 • Det vigtigste er her, at du IKKE bliver fanget af din lidelse. Du skal ikke fodre din manglende evne til at kæmpe. Lad være med at sige ting som: Efter dette er livet ikke længere værd at leve, eller jeg vil aldrig blive glad igen.

Din eneste mulighed er at acceptere det og dig selv i din nye situation.

Fra tid til anden skubber livet dig afsted på bølger, der kan være meningsløse og kolde. Hvorfor skulle det ske for mig? Hvordan kunne livet tage den person bort, som jeg elskede højest?

Nogle gange, når du bliver besat af at finde meningen med det, der ingen mening har, frem for at helbrede sår, fodrer du det fortsat.

Når du gennemgår noget smertefuldt, er det nemt at glemme dig selv og din omsorg for dig selv hvor du elsker dig selv og giver dig selv plads.

Når du oplever de smertefulde slag i livet, er der ikke noget mere healende end at genfinde dig selv, se på kendsgerningerne og HUSK at du fortjener at blive glad igen.

 • Hvis du har mistet en, så husk at smile for minderne lever videre gennem dig og personen vil altid findes i dit hjerte og hukommelse.
 • Hvis nogen har såret dig, skal du ikke fodre din smerte, fordi du giver de skader, de gjorde mere plads. Accepter fakta, så bryd ud og gå. Ryst det af dig og stig op igen fra dine sår.

En såret person kan aldrig hele fuldstændigt. Dine sår vil altid være der, men dit hjerte vil fortsætte med at slå.

Du skal tillade dig selv at blive glad igen. Omfavne det liv du fortjener. Det kan godt være at tiden ikke altid læger alle sår, men behøver du rive dem op hele tiden?

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.