Spring til indhold

Sådan kan du håndtere uventede situationer

Del dette indlæg

Når det uventede rammer og vi ikke ved hvad vi skal gøre, kan være både skræmmende og angstprovokerende, nogle gange kan de endda ramme os så hårdt, at de lammer os. Det er fordi disse situationer bringer os ud af vores komfortzone.

Uventede situationer kan have meget ubehagelige konsekvenser, som kan påvirke os rigtig meget og dybt. Det er netop derfor, de fleste mennesker, mig selv inklusiv, ønsker at have kontrol over, hvad der sker, fordi vi føler os mere komfortable, når vi selv har ansvaret for det der sker.

Disse uventede situationer er en del af livet. Derfor er vi nødt til at være forberedte på at kunne håndtere den følelse af usikkerhed i mødet med det ukendte. Ligesom jeg selv var ude for i marts 2023, hvor jeg fik en ansigtslammelse. Historien kan læses på min Facebook side i starten af marts.

I denne blog vil jeg forsøge at fortælle, hvorledes du kan håndtere uventede situationer.

Tænk før du handler i uventede situationer

Det er vigtigt, at du ikke reagere impulsivt eller lader dig hæmme af din frygt, så det løber afsted med dig. Du SKAL tage en refleksions-pause. Jeg er med på, at det ikke er let, men det vil være det hele værd, fordi det vil afholde dig fra af gøre noget, du måske kommer til at fortryde.

Jeg ved, at det første øjeblik, efter noget uventet eller forfærdeligt er sket, er helt sikkert den sværeste at håndtere, men det er også det mest afgørende. Det er med sikkerhed meget vigtigt at forblive rolig for at du undgår at blive revet med af dine impulser fra øjeblikket – IKKE LET!

Her skal du huske, at du ikke må glemme, at du giver dig selv muligheden for at tage bedre valg, når du giver dig selv tid til at tænke. Det at praktisere dybe vejrtrækninger og tælle til ti kan også være hjælpsomt.

Du skal fokusere på dine langsigtede mål

Det næste trin til at håndtere uventede situationer er at huske dine langsigtede mål. På den måde vil du afvise kortsigtet tænkning. Dette vil hjælpe dig med at prioritere dine behov for at håndtere situationen. Desuden vil det hjælpe dig med at distancere dig selv fra problemet og være i stand til at tage et helikopterperspektiv og se situationen fra en anden vinkel.

Ydermere skal du ikke bekymre dig for meget over de kortsigtede problemer, du eventuelt kan støde på, når du forsøger at løse uventede begivenheder. Desuden skal du forsøge at koncentrere dig om det positive – og nej det er ikke nemt. Du skal fokusere på de mål, som langsigtede handlinger medbringer, og på det, du lærer af det, du kommer ud for i en svær situation.

En positiv attitude skal bevares i uventede situationer

En positiv tilgang og attitude er en fordel i uventede situationer. I ethvert tilfælde handler det om attitude, indsats og træning, når du skal ændre dit fokus. Husk at du kan få noget positivt ud af enhver situation – ikke sagt at det er nemt, det er det bestemt ikke.

Derudover kan det, som virker til at være et problem eller måske en katastrofe, faktisk være en mulighed. Dette skyldes, at en negativ begivenhed kan vække ambition, motivation og vedholdenhed, som fører til fremgang og succes.

Du kan for eksempel tænker over, hvad du ville gøre, hvis du mistede dit arbejde. Selv en begivenhed som at blive fyret kan vise sig at være noget positivt. Dette gør det muligt for dig at finde andre og bedre muligheder for dig.

Du er ikke alene – vi har alle været der

Når livet giver dig det værste, det har at byde på, isolerer du måske dig selv. I disse øjeblikke, skal du huske på, at der er andre mennesker, som har været igennem noget lignende eller måske det, der var værre.

Du er ikke alene eller den eneste, som lider og oplever uventede situationer. Derfor SKAL du søge råd fra andre, deres selskab og bede om deres hjælp i hårde tider.

Desuden kan det hjælpe dig med at føle dig forstået og hørt, hvis du taler med mennesker du har tillid til og som har været i en lignende situation. Derudover giver det dig mulighed for at se det fra et andet perspektiv. Du vil måske opdage andre strategier, du ikke havde overvejet før.

Afslutningsvis vil jeg sige, at du skal være opmærksom på, at selvom ingen af os kan lide usikkerhed, så er det uundgåeligt. Uventede situationer vil blive ved med at opstå. Det vigtigste er med sikkerhed at lære, hvorledes du acceptere ting, du ikke kan kontrollere.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.