Spring til indhold

Når livet tager en uventet drejning

Grayscale photo of woman holding her face
Del dette indlæg

Jeg tror vi alle har oplevet det. Det er både gode og dårlige oplevelser, der kan gøre, at livet tager en uventet drejning.

Vi kan opleve, at vores ægteskab/samliv ikke fungere på samme måde, vi kan opleve sygdom og død. Alle disse oplevelser gør, at vi reflekterer over livet og hvor vi selv står lige nu.

Det er vigtigt, når vi kommer i disse situationer, at vi giver os tid. Tid til at reflekterer og tænke over hvor vi er og hvor vi er på vej hen. Vi skal turde tale åbent om det både med vores ægtefælle/kæreste, søster/bror eller veninder/venner. Vi skal ikke fortie vore tanker, fordi de kan sætte sig som små dryp i et glas vand, der pludselig flyder over. Her er vi kommet meget langt ud og har brug for hjælp til at komme videre hvad enten det er hos en psykolog, terapeut eller coach. Det er vigtigt, at vi får talt om det der er svært.

Disse udfordringer kan være en gave. Det afhænger af hvordan du anvender udfordringen. Det letteste er at give udfordringen skylden og overbevist om, at det er dem eller det der skal ændres og ikke dig

Det er det Birthe Kjær synger om i Grand Prix sangen fra 1989: Det grå og triste får en ekstra farvet klat. Netop det at fokusere på det positive og gode i livet, gør vi lettere kan komme gennem de kedelige og triste oplevelser. Vi kan bruge de gode oplevelser til at grave frem af gemmerne, når livet synes uoverskueligt og ikke let. Vi skal huske, vi ikke er de eneste der har sådanne dage. Det har alle – det er en del af det at være menneske.

Tør vi tale om disse kedelige og triste dage – det er op til os. Min erfaring er, at vi lettere kommer ud på den anden side der hvor livet tager en uventet drejning, når vi husker alle de gode dage. Dem har vi forhåbentlig flest af i vores liv.

Jeg har ligesom alle andre også dårlige dage. Dage hvor alt synes trist og gråt. Det der hjælper mig er musik og helst noget jeg kan skråle med på – det lyder ikke kønt – men jeg bliver i bedre humør. Det er ligesom min musiklærer på pædagoguddannelsen, Peter Gertov sagde: Du kan ikke synge og være i dårligt humør. Et råd jeg har anvendt både overfor mig selv, men også som pædagog. Det virker for mig. Jeg ved godt det måske ikke virker for dig, men find det, der gør dig i godt humør og gør det når dagen synes trist og grå eller livet tager en uventet drejning, hvad har du at miste ved bare at gøre det!

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.