Spring til indhold

Tænk på dig selv – før du tænker på andre!

Del dette indlæg

Hvorfor så det? Fordi hvis du ikke værdsætter dig selv, kan du ikke give noget af dig selv. Det handler om at mærke efter.

Som børn har vi alle lært ikke at være egoistiske. På nogle tidspunkter er det nødvendigt at tænke på os selv, at kunne være glade og for at undgå at blive udnyttet.

Når vi hører ordet egoistiske, har det en negativ klang. Vi har lært at være egoistisk ikke er godt. Det gør, at andre ser ned på dig – foragter dig.

Egoistisk betyder, at du ikke ved, hvordan du deler, at du kun tænker på dig selv, og altid sætter dig selv først. Dette hører til ekstremerne. Når jeg skriver om egoisme handler det ikke om, at du ikke ved hvordan du deler, men at du glemmer at tænke på dig selv. Det handler om at der er balance i regnskabet mellem generøsitet og egoisme, fordi du er vigtig og skal huske at passe på dig selv.

Dig selv først

Du har måske været i situationer, som førte til, at du til sidst sagde sådan til dig selv, “Nu var det dét, fra nu af vil jeg være egoistisk og kun tænke på mig selv.” Når det sker bruger vi for meget tid på at tænke på andre, vi forsømmer os selv.

Hvis du har det dårligt med at sige nej, eller ikke kan være der, når nogen har brug for dig føler du dig ofte skyldig, selvom du slet ikke bør føle den mindste smule ansvar. Det bliver du nødt til at ændre. Du har brug for at lære at tænke på dig selv først.

Du er vigtig og er nødt til at sætte dig selv først. Du behøver ikke altid være der for andre og sætte dig selv til side. Det er ikke en dårlig ting at sætte dig selv først. Du vil blive mere glad og opleve at du får mere energi. Det handler om, at balancere mellem egenomsorg og at give noget af dig selv.

Jeg værdsætter mig selv

Hvis du ikke respekterer og accepterer dig selv, hvad får dig til at tro, at andre vil? Der er så mange vigtigere ting at bekymre sig om, end at sætte andre før sig selv.

Respekter og accepter dig selv, fordi lykke kommer indefra.

Når vi ved, hvordan vi respekterer og accepterer os selv, vil vi opleve, at vi ikke behøver at bekymre os om andre. vi har vores eget liv, og det er normalt at ville hjælpe andre.

Men alle har problemer, og selv om det lyder barskt, skal alle selv håndtere dem. Vi kan rådgive, men vi kan ikke løse andres problemer. Selv at se på vores problemer gør os stærkere og giver os værdifuld erfaring.

Så tag dig tiden til at forkæle dig selv uden at føle nogen form for dårlig samvittighed!

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.