Spring til indhold

Barndommens gades indvirkning på din personlighed.

little, girl, walking
Del dette indlæg

De fleste problematikker du har, er nogle svigt, som er blevet dannet i din barndom.

Allerede som ganske spæd, har vi behov for nærvær og omsorg. Hvis vores mor ikke kunne læse vores signaler og behov. Fik vi allerede her nogle kæmpe svigt, kan følge os ind i voksenlivet. Som små rollinger på 3-5 år, er vores fornuft og rationale næsten ikke tilstede. Der er en sætning som hedder: børn gør ikke det, vi siger de skal, de gør det, vi gør.

Det er også her, vi ikke stiller spørgsmål, fordi vi ikke har evnen til det endnu. Som 3årig ved vi ikke helt hvad der er rigtigt og forkert, når vi bliver 5år, har vi opnået en ide om, hvad vi må og ikke må.

I vores barndom er vore forældre stjerner. Vi har tillid til dem og vil bare føle os elsket betingelsesløst. Vi vil føle, vi har værdi i os selv, bare fordi vi er os.

Desværre oplever nogle ikke at føle sig elsket og have værdi i sig selv. Selvfølgelig kan det være svært at huske vores barndom i detaljer, men de følelser vi havde, vil forfølge os livet gennem.

Hvis du kan kende dig selv i nogle af de eksempler, jeg kommer med nedenunder, så har der været situationer, hvor du har været udsat for svigt.

Før du læser eksemplerne, skal du vide, at det ikke er rart at læse det. MEN du skal vide, at det KAN ændres, så du får mindre at kæmpe imod og kæmpe med. Det du har lært dig selv at slås med, er ikke noget der står skrevet med stort. Det kan aflæres og du lærer nye måder både at se på dig selv og finde strategier der VIRKER for dig.

Symptomer:

  • Du har et lavt selvværd og dermed at troen på dig selv er ringe eller næsten ikke-eksisterende.
  • Behovet for at overbevise dig selv, at du er noget værd, fordi det kniber med at hvile i dig selv.
  • Du har svært ved at sætte grænser og/eller udtrykker hvor dine grænser er, og at du ofte / ind i mellem, at du bliver misbrugt, fordi du har svært ved at sige fra.
  • Angsten for eller bekymringer om at blive forladt.
  • Du har travlt med please og fixe andre, mens du selv har vært ved række hånden op og bede om hjælp.
  • At du er medafhængig.
  • Du har svært ved eller kæmper med at stole på andre og/eller intimitet og nærhed.
  • Nedtoner eller undervurderer dine egne behov.

Når du er i et sådant forløb hos mig, vil jeg fremover klarlægge og hjælpe dig til at erkende det, der er svært. Herefter vil vi sammen finde ud af, hvordan du stille, roligt og sikkert, kommer godt ud på den anden side, således at du bliver stærkere. Både følelsesmæssigt og mentalt. Du er ikke alene på din vej i processen. Jeg går ved din side, og er der for DIG.

Du kan allerede i dag booke en uforpligtende telefonsamtale.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.