Spring til indhold

Det vigtigste er at leve i nuet!

mural, girl, balloon
Del dette indlæg

Jeg tror, vi alle kender det. Vi planlægger, hvad vi skal om en time, i morgen eller om en uge. Vi er ofte fanget i hverdagens hamsterhjul. Der hvor vi skal have hverdagen til at gå op som en kabale. Vi glemmer at leve livet i nuet.

Noget af hemmeligheden bag det at have en sund hjerne og krop er at leve i nuet, i stedet for at kigge tilbage på fortiden eller kigge frem mod det som kan ske.

Når vi lever i nuet betyder det, at vi er opmærksomme på lige der, hvor vi er lige nu. Det at leve i nuet giver dig mulighed for at opbygge en hel verden, der bliver dit eftermæle.

Det at leve i nuet betyder faktisk, at vi skal være opmærksomme på hver enkelt situation, og finde vores evighed i hvert eneste øjeblik. Jeg har den påstand, at naive personer anvender deres tid på at kigge andre steder hen, mens de står på et sted, som allerede er fuld af livsmuligheder. Der er ingen andre steder at tage hen end der hvor du befinder dig lige nu. Det er det eneste liv du har.

Jeg ved, at nutiden er flygtig. Det at tænke intenst på en ukendt fremtid eller bekymre sig om sin fortid kan få denne flygtige nutid til at glide ud af vores hænder.

For evigt er sammensat af “nu’er”

Det kan være svært for os at forstå den fysiske dimension af tid, men sandheden er, at livet er nu. Der har faktisk aldrig været et tidspunkt, hvor dit live ikke var nu.

Nutiden går så hurtig, at denne sætning, som du lige har læst, allerede er en del af din fortid. Fremtiden er på den anden side det, du planlægger, når du tænker på, hvad du skal gøre i weekenden, i stedet for at give al din opmærksomhed på at læse, hvad der er lige for ”snuden” af dig.

Dette øjeblik som er nu, er det eneste tidspunkt, vi kan ændre med vore handlinger og beslutninger.

Nogle gange sætter vi så meget af vores energi af til at tænke på fortiden eller fremtiden, at vi ikke ved, hvor hurtigt nuet flyver forbi. Det er vigtigt for os at stoppe op et sekund, og tænke over alle de gange, hvor du har undladt at leve i nuet, bare pga. vores frygt for fremtidige eller tidligere minder.

Når du lever i nuet får du mulighed for at være taknemmelig for alting

Hvis vi i vores liv på nuværende tidspunkt fokuserer på minder og forventninger, har vi ikke meget fokus på nutiden. Vi er ikke bevidste på, hvad der foregår omkring os.

Når vi udelukkende er opmærksomme på fremtiden eller fortiden, kan det true vores nutid til det punkt, hvor vi begynder at spørge os selv, om vi lever i den virkelige verden, eller om det hele er en fantasi. Nuet varer ikke hele livet. I dag kan virke som en evighed, men i dag vil ikke længere eksistere i morgen.

Det kan virke som en let ting at gøre – tilstedeværelse i nuet – det kræver øvelse og nærvær. Hvorfor så det? Det er fordi vi er så vant til, at lade vore tanker, som ikke er relateret til nuet, løbe frit som en motorvej med 130 km/t.

Giv slip på fortiden

Du tænker nok, at du allerede er meget opmærksom på din virkelighed, faktisk er det således, at alt hvad du gør, er at tænker over konsekvenserne af dine tidligere handlinger, eller at tænke på, hvor skræmmende fremtiden er.

Det er faktisk okay, hvis en tidligere oplevelse stadig kan få dig til at føle dig ked af det i nutiden. Spørgsmålet er: Hvorfor blive ved med at være vred pga. noget, som ikke længere eksisterer? Du burde i stedet for give din opmærksomhed på nuet og være taknemmelig for din nuværende virkelighed.

Hemmeligheden bag det at have en sund hjerne og krop er at leve i nuet, i stedet for at kigge tilbage på fortiden eller kigge frem mod det som kan ske.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.