Spring til indhold

Lær at måle lykke i små øjeblikke

people, jumping, happiness
Del dette indlæg

Den eneste virkelighed, du kan ændre på, er den, som sker lige nu. Det er der, livet udfolder sig, mens du læser disse linjer.

Alle mennesker føler sig pressede af vægten af fortiden forventninger til fremtiden osv. Sandheden er, at det eneste du har, er lige her og nu. Hvis du kun fokuserer på, hvad der var eller hvad der kommer bliver du ulykkelig. I dette blogindlæg kan du lære at nyde livet i små øjeblikke og leve i nuet.

Du opnår så mange fordele ved at leve og være i nuet. Selvom det er en god filosofi at måle lykke i øjeblikke, er det udfordrende at gøre det. Jeg ser det hos mange af mine klienter, hvis liv kredser så meget om angst eller tristhed. Jeg ser det også i deres vaner. Det har du måske også lagt mærke til?

Angst for fortiden kan gøre det svært at måle din tilfredshed i nutiden

Alle tænker over deres fortid, det er ganske normalt. Du er et menneske, og dine minder er en del af det, der definerer dig som menneske i dag. Når du går gennem livet, kan det være fristende at gå tilbage til fortiden, hvis ikke din nutid er, som du ønsker den skal være.

Det er så nemt at hænge fast i gode tider – gode minder – som om de var dine allerbedste skatte.

Der hvor problemet opstår er, når din trang til at blive hængende i fortiden kommer til at stå i vejen for din personlige udvikling. Denne opførsel kan påvirke dit psykiske helbred, især hvis det bliver en besættelse.

Nogle af dine minder kan også få dig til at få det dårligt. Disse situationer, som er sket, kan stadig fylde dig med tristhed og give dig skyldfølelser, hvis ikke du ved, hvordan du arbejder med det på en sund måde.

Usikkerheden om fremtiden, som du stadig skal igennem

Alle bekymrer sig om fremtiden. Jeg ved, du med sikkerhed har haft tidspunkter, hvor tankerne løb af med dig, og du ikke kunne lade være med at tænke over fremtiden. Det er en meget almindelig vane i det moderne samfund og vores livsstil. Den tvinger din bevidsthed til konstant at være opmærksom og anvende alle ressourcer.

Selvom fremtiden kan være skræmmende at tænke på, stammer denne frygt fra forventningerne om, hvad der kunne ske. Dette er en overlevelsesstrategi, som vi mennesker som art har udviklet for at kunne overleve.

Den fejler, når du ikke er i stand til at udvikle en form for tolerance overfor usikkerheden, eller anvende forventningerne til at udvikle strategier til at undgå angst.

At måle lykke i øjeblikke

Den eneste virkelighed, som du kan ændre på, er den der sker lige her og nu. Det er der, livet udfolder sig, mens du læser disse linjer. Alt du kan gøre, er at nyde alle øjeblikke, som du får lov til at opleve. Når alt kommer til alt, bliver livet til af disse øjeblikke.

Når du bevæger dig frem og tilbage mellem fortid og fremtid, er det vigtigt at vide hvorfor du gør det. Du bliver nødt til at lære at skille følelser fra situationer og være i stand til at se nye veje, så du kan bevæge dig fremad. En uhyre vigtig del af det, er at være godt og grundigt tilstede i nuet og have opmærksomheden rettet mod glæden i hvert øjeblik.

Selvfølgelig er det lettere sagt end gjort. Alligevel kan du udvikle denne vane gennem øvelse.

Første skridt er at vænne sig til tanken om, at der ikke er noget i vejen med forandring. Accepter at livet er lig med forandring og udvikling, og at livet sker nu og her.

Forfatter og ekspert i ledelse og management, Francisco Alcaide, gav klare råd om, hvordan du tager kontrol over dit liv og lærer at håndtere dine følelser:

  • Se tilbage på fortiden med taknemmelighed.
  • Nyd nuet med entusiasme.
  • Byg fremtiden med håb.

Når du går gennem hverdagen, skal du nogle gange stoppe op og rette fokus. Forsøg ikke at skynde dig for meget. Prøv at slukke for den indre negative dialog. Først her kan du leve i nuet og blive i stand til at nyde det.

Kender du til mindfulness? Det er en god øvelse, fordi det er en teknik, der hjælper dit til at være fuldt ud bevidst om nuet. Det giver dig den fred, der er nødvendig for at agere, ikke kun reagere, på de ting, der sker omkring dig.

Det eneste du skal gøre, er at stoppe op og tænker over de øjeblikke, som udgør livet. Når du er opmærksom på dette, er dine bedste minder ofte dem, du ikke planlægger. Selvom du ikke søgte dem, skete de, mens du var tilsted i nuet.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.