Spring til indhold

Hold ferie når du har ferie!

people, joy, smile
Del dette indlæg

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. Måske er du i gang med første uge eller anden uge. Det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er, at du holder fri, når du har ferie.

Jeg tror de fleste kender det. Der er lige en sidste arbejdsopgave, som skal afsluttes og presset er højt for liiiiggggeee at nå det, på falderebet til ferien. Nogle gange kan det betyde lange arbejdsdage. Det kan resultere i, at vi ofte skal anvende de første dag til at komme ned i gear og være klar til at holde ferie. Nogle når desværre aldrig ned i gear, fordi de tager arbejdet med på ferien – LAD NU DIN PC BLIVE HJEMME OG HOLD FRI.

Nu tænker du nok: Hvad er der i vejen med at arbejde lidt i ferien?

Hvis din hverdag er presset og du har lange arbejdsdage, mange udfordringer og møder, så vil det for de fleste være sundt at sætte farten ned – meget langt ned – sådan at vores hjerne og krop kan nå at restituere. Det at holde fri i din ferie er en god og langsigtet investering både for dig selv, men også for din arbejdsplads. Du kan sammenligne det med dit hus – den skal også vedligeholdes for at kunne holde til presset fra vind og vejr. Ferien er din form for vedligeholdelse til dit personlige velvære.

Når du er stresset kommer de bedste ideer IKKE til dig

Du behøver ikke være sygeligt stresset for at have godt af at holde fri fra arbejde i en længere periode. Hvis du tænker på, hvornår du er mest kreativ og får dine bedste ideer. Jeg tror ikke, det er når du har allermest travlt. Tværtimod – det er når du keder dig allermest, under bruseren, går en tur eller bare sidder og stirrer ud i luften. Det er min pointe – du skal give dig selv fri for at give plads til, at de gode ideer kan komme til dig, helt uden du venter det. 

Tips til virkelig at holde FRI i din ferie:

Når der står ferie i din kalender, er det langt fra det samme som, at du også holder fri fra dit arbejde – desværre. Hvis du virkelig ønsker at holde fri fra dit arbejde i ferien, er her nogle få tips, som du kan anvende.

  1. Du skal sørge for at planlægge din sidste uge inden ferien, så du har tiden til at håndtere de opgaver, som ikke kan vente til efter din ferie.
  2. Giv opgaverne til en kollega og klæd dem på til at kunne håndtere de mest forudsigelige udfordringer og spørgsmål, der eventuelt kunne dukke op under din ferie.
  3. Husk de fleste i Danmark holder sommerferien indenfor den samme periode. Jeg tror ikke, at der sker så meget i sommerferien, som ikke kan vente til du er tilbage på arbejdet igen. Jeg er med på, at dette ikke gælder, hvis du har kunder fra andre egne i Europa, specielt de sydeuropæiske samarbejdspartnere – de holder oftest sommerferien senere end i Danmark.

Husk at tage højde for dette og informere dem om, at du holder ferie, men at de kan kontakte din kollega, som er sat ind hvem de er.

  1. Har du en arbejdsmobil – LAD DEN BLIVE PÅ ARBEJDET. Hvis det er nødvendigt, at du skal have den med, så tænd den kun EN gang om dagen og lyt kun til telefonsvareren.
  2. Lad være med at tjekke din arbejdsmail. DU HAR FERIE!
  3. For at komme godt i gang efter ferien, er det vigtigt, at du ingen møder har, så du kan tjekke

Pointen med dette blogindlæg er ikke at dunke dig oven i hovedet, men at minde dig om, at du har godt af at holde din sommerferie i fred og ro. Derfor – HOLD FERIE NÅR DU HAR FERIE.

Jeg ønsker dig en rigtig god ferie.

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.