Spring til indhold

Glæden ved de små ting!

woman, jump, backpack
Del dette indlæg

Kan du glæde dig over lidt, har du meget at være glad for.

Jeg tror vi alle kender den boblende fornemmelse i maven og at vores mund bare smiler, smiler og smiler. Vi kan slet ikke forholde os i ro, vi vil råbe, synge, danse, juble. Selvom disse stærke følelser af glæde er kortvarige, kan vi bære følelsen med os i lang tid efter. Det er altid skønt at tænke på de gange, vi følte os meget glad. Derfor kommer her et lille råd – HUSK DINE GLADE STUNDER!

Vores glæde kan også være mere stille, som en følelse af, at verden og livet er helt vidunderlig og rigtig. Du er lige her – lige nu. Den stille glæde kan vare i længere tid end den stærke og passer vi godt på de ting, vi bliver glade af, kan glæden faktisk lægge sig som en undertone i vores liv. En følelse, vi kan finde frem, hvis vi giver os tid og ro til at lade den titte frem – ofte.

Måske fordi børn ikke har så mange bekymringer end voksne er de oftest lettere at gøre glade. Nogle gange bekymrer vi os så meget, at vi overhovedet ikke opdager, at der er noget at glæde sig over.

Glæden har mange forskellige ansigter. Det er skønt at være glad. Glæden er noget af det bedste ved livet, ja faktisk er det glæde, som gør livet værd at leve. Så glæd dig over din glæde. Både når den pludselig bobler frem og når du skal grave en lille smule dybere for at finde den.

Hvornår var du sidst glad?

Hvornår var du sidst rigtig, rigtig glad?

Hvis du ikke kan huske, hvornår du sidst var rigtig glad – så husk at pakke dine bekymringer væk en gang imellem og giv dig selv og dem du er sammen med lov til at være glade. Læg mærke til hvilke ting, som dræner dig for energi og hvilke som fylder dig med glæde. Prioriter de ting, som gør dig glad – DU MÅ GODT!

Glæd dig over de små ting

Vi kan øve os i at glæde os over de små ting:

  • Det regner og verden dufter dejligt efter regn
  • Solen skinner
  • Du huskede at ringe til din onkel på hans fødselsdag
  • Din hund kommer dig glad i møde, hver gang du kommer hjem
  • Din ægtefælle/kæreste er her lige nu
  • Du anerkendte den indsats din kollega har gjort
  • Den første kop kaffe
  • Find selv på flere

Plej dit humør

Det er rigtig god pleje for dit humør, at bruge nogle få minutter hver dag på lige at tænke dagen igennem. Bliv et kort øjeblik ved de gode ting, som er sket i løbet af dagen. Der foregår selvfølgelig også en masse knapt så gode og positive ting, men forsøg alligevel at fokusere på de gode ting, uanset hvor små du synes de er. Jeg vil garantere for, at næsten hvor dårlig en dag har været, er der også gode øjeblikke at tænke på og glæde sig over. Er der virkelig slet ingen gode øjeblikke at mindes, så glæd dig over, at sådan er det – heldigvis – ikke hver dag. Planlæg mindst en god ting, som skal ske dagen efter og find så nogle gamle, gode øjeblikke frem.

Såfremt vi har bekymringer, er de meget gode og effektive til at holde os vågne. Hvis bekymringerne holder dig vågen, så skal du øve dig i at sætte din hjerne i gang med at tænke på noget godt. Du tænker din dag igennem og finder de gode øjeblikke frem og lader dem fylde din opmærksomhed. Læg en hånd på din mave og fortæl dig selv, at bekymringerne tager du dig af i morgen, men lige nu får de ingen opmærksomhed. Det er overhovedet ikke let, men øvelse gør en mester.

Husk det tager tid at opbygge en ny vane. Anvend f.eks. din telefon til at minde dig om at finde de små gode øjeblikke frem før du skal sove.

Gør det til du kan det

Gør det til du kan det gælder ikke kun for vores selvværd, det gælder også for glæde.

Uanset hvorledes din glædesreaktion er, kan du blive bare en lille smule gladere ved at efterligne dine glædesbevægelser, også selvom du ikke er særlig glad. Når din hjerne registrerer dine bevægelser, kroppen normalt udfører som din reaktion på glæde, opfatter den bevægelserne som noget godt og signalerer til resten af hjernen, at nu er der grund til at være glad. 

Er du trist og alt synes gråt i gråt, så tænd for noget af din ynglings musik og dans, skrål med. Bare vær i nuet lige i denne musiske verden af musik og dans du kan lide – hvad har du at miste ved at prøve?

Glæde er som en muskel

Glæde er som en muskel: Den skal trænes, plejes og næres for at blive stærk. Er der meget modgang og ikke ret meget glæde i dit liv, så overvej hvordan du får mere glæde integreret i din hverdag. En lille ting at glæde sig over er meget bedre end ingenting.

Når vi er triste, får vi ofte råd om at gøre de tinge, der gør os glade. Men er vi kede af det, kan det være umuligt at huske, hvad det er, der plejede at gøre os glade. Måske fordi vi er så kede af det, at de glade ting lige nu føles fuldstændig ligegyldige. Forsøg alligevel at holde lidt fast i de gode ting.

Husk at blive i glæden, når den er. Ikke nødvendigvis mens den bobler og fylder det hele, men bagefter. Når vores krop og sjæl er faldet lidt til ro, så prøv at mærke, hvad glæden gjorde ved dig. Husk hvad det var, der gjorde dig så glad. Hvad der skete før og efter. Instruer dig selv i at huske at tage de gode ting frem, hvis du bliver trist og ked af det og synes det hele er noget lort.

Jeg håber, bloggen kunne hjælpe dig godt i gang med at huske de små ting.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.