Spring til indhold

Egoisme noget vi alle gerne må have lidt af!

me, one, unique
Del dette indlæg

I dette blogindlæg vil jeg beskrive egoisme fra to sider. Den ene er egoisme i sin yderste form og den anden er der, hvor vi er egoistiske på vores egne vegne for bedre at kunne eksistere i vores liv, og give lidt af os selv til andre.

Hvad betyder egoisme:

Egoisme, (af fr. égoïsme, af lat. ego + -isme), for egen (vindings) skyld, selviskhed, egenkærlighed; det modsatte af altruisme. (https://denstoredanske.lex.dk/egoisme)

Hvis jeg begynder med egoisme i sin yderste form, tænker vi kun på os selv og vores egne behov. Vi har ikke øjne for andres behov. I et forhold, hvor den ene part er meget egoistisk, kan det være problematisk, fordi den anden parts behov ikke tilgodeses i samme omfang som egoistens, medmindre det bliver påtalt og egoisten lytter til kritikken.

Egoisten har nok i sig selv. Ofte udøver de selvhævdelse på andres bekostning. Egoisten kan ikke se, at de har et problem. De er hvad jeg vil kalde negative egoister.

Omvendt er de mennesker der er positive egoister. Her tænker vi på os selv. Vi sørger for, vi har det godt. Vi giver andre lov til at sørge for, de har det godt. Som person er det kun dig selv, der ved, hvad der er det rigtige for dig. Som menneske kender du dig selv bedst og kender dine behov. Dermed ikke sagt, at du kun vil det, du vil. Du kan godt udsætte dine behov, hvis behovet ikke er belejligt på det tidspunkt det opstod.

Når vi opfylder vore egne behov, kan vi også give noget til andre. Det er det, der er med til, at vi hviler i os selv. Vi kender os selv, og kan også være der for andre.

Derfor er det godt, vi har fokus på os selv og vores behov. Ofte tænker vi på at please andre eller sørge for dem. Det er ikke sundt for os. Her glemmer vi os selv. Derfor er det at være positiv egoist en god ting. Vi får en skøn følelse indeni. Vi har det fantastisk og ved vi er gode nok, som vi er. Vi er gode ved andre og viser dem forståelse og respekt for deres problemer og oplevelser. Det er et fantastisk sted at være.

Jeg er en positiv egoist – skal vi være det sammen!

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.