Spring til indhold

Fortiden er svær at ændre – nutiden kan du ændre.

time, clock, time spiral
Del dette indlæg

Fortidens fejltagelser fylder meget og du tror de vil ændre sig, hvis du bruger meget tid på at tænke på dem. I virkeligheden er hemmeligheden bag et godt liv at leve i nuet.

Nogle personer har en tendens til at fokusere på og prøve at ændre fortiden. Dette forhindrer dem at bevæge sig fremad mod en bedre fremtid. Jeg er med på, at fortiden kan gøre ondt – meget ondt – den kan IKKE ændres, uanset hvor meget vi ønsker det. Derfor er det at nyde nuet og leve idet nøglen til at få et godt liv. Jeg siger ikke det er hele løsningen, men en del af det.

Bevidstheden er her og nu

For at du kan leve i nuet skal din bevidsthed være fokuseret på her og nu. På denne måde vil du ikke føle dig bekymret for fremtiden, og negative følelser vil ikke forhindre dig i at bevæge dig fremad på grund af din fortid. Det at leve i nuet indebærer, at du lever dit liv nu lige her hvor det sker.

Fortiden og fremtiden er som en historie. De eksisterer kun i dine tanker og dit sind. Fortiden eksisterer ikke længere og fremtiden er endnu ikke blevet skabt. Ja jeg vil være så grov som at sige, at morgendagen aldrig kommer, da den er et begreb. Det, som er vigtigt, er NU – lige NU.

Det kan ændre dit liv at leve i nuet

Hvis du ikke lever og eksisterer i nuet, er dit liv en vrangforestilling. Hvor mange gange har du bebrejdet dig selv for fejl, som du har begået for meget lang tid siden? Hvor mange gange har du f.eks. bekymret dig og følt dig dårligt tilpas over noget, som du ikke engang ved, om det kommer til at ske?

Hvis det går op for dit, at du har gjort det for mange gange, er det højst sandsynlig, fordi du er blevet fanget i fælden om fortiden og fremtiden.

Hvis du lever dit liv lige her og nu, hvor det sker, vil det hjælpe dig med at forbedre dit følelsesmæssige velbefindende og dit fysiske helbred. Det vil påvirke dig negativt, hvis du ikke lever lige her og nu. Mental stress vil have en negativ indvirkning på dit fysiske og følelsesmæssige helbred, hvis du lever i uvirkelighed og bekymringer.

Når du lever dit liv hvor det sker – lige her og nu – slutter du fred med og forsøger ikke at ændre fortiden. Samtidig med forsøger du ikke at kontrollere din fremtid. Du vil acceptere tingene som de kommer. Du begynder at acceptere livet, som det er og ikke som du ville ønske det skal være.

Når du accepterer tingene, indser du dem, som de er. Du er i stand til at tilgive dig selv for de fejltagelser, du har begået i fortiden. Desuden er du i stand til at finde fred i dit hjerte, fordi du ved, at det, der skal ske, vil ske.

Der er tidspunkter, hvor det er svært at leve i nuet, fordi man forsøger at ændre fortiden

Nogle personer oplever meget dyb angst, fordi de enten kigger tilbage eller frem. De stopper ikke med deres grublerier og hvad nu hvis.

Det er svært for dem at lytte til andet end deres tanker. Derfor glemmer de at få kontakt med virkeligheden.

De kan godt lide at skabe historier, fortælle dem og lytte til dem, så de kan sammenligne dem med andres historier. Det er ikke en dårlig ting. Når alt kommer til alt, er selve livet en samling af historier.

Problemet begynder imidlertid, når de føler behov for at skabe historier om alting, og de bliver forvirret. Virkeligheden er ikke et koncept, virkeligheden er nu. Når de indser dette, vil de finde fred.

Befri dig selv fra forsøget på at ændre fortiden og begynd at leve nu

Noget af det værste ved at leve i fortiden eller hele tiden at tænke på fremtiden er, at du giver afkald på din indre kraft. Hvis du ikke lever lige her hvor livet sker, opgiver du dit liv. Du nedlægger selv veto mod din evne til at skabe. Du glemmer, at du kun har mulighed for at forme dit liv og forbedre dit eget følelsesmæssige velbefindende.

Har du brug for at foretage ændringer i dit liv for at gøre det bedre, så vent ikke længere. Ændre det nu. Kun ved at påbegynde at gå vil du finde din vej. Hvis du lever i fortiden, skal du vide, at du ikke kan gøre noget for at ændre den – det er sket.

På den anden side, hvis du kun bekymrer dig om fremtiden, kan du ikke gøre noget for at forbedre den, medmindre du gør det nu, i nutiden. Hvis du derfor ønsker at leve i fred med din fortid og få en bedre fremtid, skal du acceptere den virkelighed, du har i dag.

Det kan synes vanskeligt at leve i nutiden, men du skal blot bryde fortidens lænker og holde op med at forudsige, hvad der kan ske i fremtiden. Arbejd på din nutid. På denne måde vil fortiden blot bestå af gode minder. Fremtiden vil i sidste ende være en opdagelsesrejse.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.