Spring til indhold

Når vi kan se lyset for enden af tunnelen

tunnel, light, symbol
Del dette indlæg

De fleste af os kender udtrykket: Lyset for enden af tunnelen, men hvad betyder det for dig eller mig?

Langt hovedparten af os går ikke gennem livet, uden at vi oplever kriser af mindre eller større grad. Vi kan blive ramt af sygdom i familien eller komme ud for en ulykke. Fælles for alle kriser er hvordan vi håndterer dem.

Nogle vælger at dykke ned i et dybt sort hul og har svært ved at komme op igen. Det tager tid, lang tid og som pårørende kan det være svært at stå på sidelinjen og ikke føle vi kan hjælpe. Vi har også som pårørende brug for hjælp til at håndtere situationen, så vi kan være der for vores familiemedlem.

I langt de fleste tilfælde går det heldigvis ikke så galt, og vi har mange sikkerhedsnet som kan fange os, hvis vi falder.

Alligevel er det først i krisesituationer vi virkelig kommer til at kende os selv. Vi finder ud af hvem i bund og grund er. Hvordan går vi til krisen? Bliver vi passive eller aktive? Der er ingen der kender svaret, før vi har prøvet det.

Jeg kender nogle der helt har været nødt til at lægge deres liv totalt om efter en svær livskrise. Både i arbejdslivet og privatlivet, alligevel har de formået at bevare deres gode humør og livsindstilling, det er så fantastisk at være vidne til.

I de seneste to har vi alle været udfordrede i Coronaens skygge. Vi har skullet få vores privatliv og arbejdsliv til at hænge sammen både med hjemmearbejde og hjemmeskole. Det har været svært og mange af os har klaret krisen fortrinligt. Nogle har desværre oplevet, at de har udviklet en eller anden form for psykisk krise i forbindelse med Corona. Det kan være angsten for at miste, selv blive syg eller noget helt tredje.

Nu kan vi se lyset for enden af tunnelen. Den anes i det fjerne og vi er klar til at leve livet igen. Sådan er det efter alle kriser. Corona er et eksempel som har påvirket os alle.

Når vi taler om andre lidelser kan det være sværere at se lyset. Vi står midt i krisen og kan ikke finde vej ud af den. Hvis vi taler fysisk sygdom, kan vi få lægelig hjælp, alligevel kan der være lang vej til helbredelse og lyset synes langt væk.

Ligeledes er det med psykiske lidelser. Her kan det også være svært at se lyset. Vi kan dog ane det, når vi pludselig kan noget, vi ikke kunne eller turde i går. Nyd sejren lyset er tættere på end i går.

Har du brug for hjælp til at finde dig selv igen eller bare at reflektere over din tilværelse vil jeg gerne hjælpe dig, det eneste du skal er at ringe til mig.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.