Spring til indhold

Hvad er coaching og hvad det bruges til?

team, hands, success
Del dette indlæg

I dette indlæg forsøger jeg at fortælle dig, hvad coaching er og håber dette blogindlæg kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad coaching kan anvendes til.

 

Hvad er coaching?

Coaching er blevet meget udbredt i Danmark. Coaching er defineret som en professionel samtale, hvor coachen er ikke-rådgivende og neutralt styrer processen ved hjælp af åbne spørgsmål. Coaching er ikke rådgivning, vejledning eller terapi, men et objektivt refleksionsværktøj, kan det anvendes meget bredt.

Hvem kan coache?

Coaching er ikke en beskyttet titel og derfor kan alle coache. Eller etablerer en coachinguddannelse. Nogle uddannelser specialiserer kursisterne i f.eks. stress, business- eller Life coaching. Der er coaches som vælger at præcisere deres område ved at kalde sig f.eks. executive-coach eller sports-coach.

Hvordan foregår coaching?

Coaching foregår ofte som et fysisk møde der varer mellem 45 min og tre timer. Men mange er også glade for telefoncoaching eller coaching via elektroniske medier. Som coach har jeg ansvaret for at styre samtalen fremad, ved hjælp af spørgsmål, der får dig til at reflektere over din situation. Jeg er ikke-dømmende og neutral og har ingen anden dagsorden end at være et professionelt redskab til at styrke processen fremad for at hjælpe dig i mål. Du kan forvente at jeg indleder med at afklare forskellige praktiske forhold og rammer for forløbet, som f.eks. tid og sted, pris, hvad vil du gerne coaches i, hvilke mål vil du gerne opnå osv. Her vil du også have mulighed for at stille spørgsmål.

Hvem bliver coachet?

Professionel coaching anvendes af helt almindelige velfungerende mennesker, som ønsker at udvikle sig på et eller flere arbejds- eller livsområder. Coaching anvendes både af privatpersoner/par og i stadig højere grad i virksomheder, hvor medarbejdere/ledere eller teams coaches på konkrete problemstillinger eller opgaver. Det er mit ansvar at vurdere om du er egnet til et coachingforløb eller vil kunne få bedre støtte et andet sted.

Hvorfor blive coachet?

For private giver et forløb ofte en højere energi og bedre resultater. Forudsætningen for et højt udbytte er især viljen til forandring, modet til at være ærlig og en god kemi med coachen. Nogle anvender coaching konstant og andre vælger at opsøge en coach når de har en afgrænset problemstilling, en vigtig beslutning de skal træffe eller en dårlig vane de vil kvitte.

Her er nogle gode råd, hvis du påtænker at begynde i et coachingforløb:

 

  1. Coaching er ikke en akkrediteret uddannelse og alle kan kalde sig coach!
  2. Hvilken uddannelse har coachen?
  3. Hvilke menneskelige erfaringer har coachen?

Når du kontakter den valgte coach, er det vigtigt, at du tænker over:

  1. Hvordan var kemien?
  2. Hvilken fornemmelse fik du, da du talte med coachen?
  3. Var du tryg?
  4. Følte du coachen virkede bedrevidende?
  5. Det vigtigste er, at du føler dig hørt og set, som den person du er.

Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.