Spring til indhold

Når nogle venner hører til i fortiden!

beanie, guy, man
Del dette indlæg

Det er sikkert ikke nyt for dig, at du nogle gange er nødt til at give slip og indse, at der er mennesker som er en del af din fortid, men ikke din fremtid. Det betyder ikke, at det ikke gør f…… ondt. Når vi siger farvel, gør det altid ondt. Selv når afskeden var været undervejs et stykke tid. Dette er en af de følelsesmæssige ”love”, som styrer vores interaktion med andre i livet.

Der er baren nogle personer eller forhold, som har indflydelse på dit liv. Uanset hvor meget du kæmper for dem, hvor meget du forsøger at redde dem, hvor meget du elsker dem, anset hvor meget de skal blive, falder du sammen ved et enkelt skub. NEJ det er ikke rart at sige adjø. Det kan dog nogle gange opleves befriende. Det er i den frihed, at både behov og skønhed er fundet.

Nogle gange er vi tvunget til at give slip for at passe på os selv. Være glade og efterlade at liv med bekymring samt smerte bag os. Lade den følelsesmæssige usikkerhed ligge, opnå indre fred og skabe vores egen følelsesmæssige frihed.

Det er bedre for dig at gå væk og gemme de gode minder end at fortsætte relationen, således at den faktisk bliver til en sur pligt og gene for dig. Du SKAL ikke hæfte dig fast i en relation, som ikke er god for dig – GÅ og sig dit adjø.

Når du siger adjø, så sig hvorfor.

Puha hvor er det svært – det der adjø. Du er nødt til at lære at sige farvel til personer, som har skadet en del af dig. Det du skal huske, er at du får erfaringer og læring til fremtiden. Dette betyder IKKE, at ikke er mega svært – sorgen af at miste et venskab. Det er så godt at elske og lære af de forhold, som ikke virker.

Du skal dog huske at fortælle, hvorfor du siger farvel? Er det let – bestemt ikke, men det vil nage i din samvittighed, hvis du ikke gør det.

Der kommer altid en ny dag i morgen

Livet giver os en anden mulighed for at gøre det, som er det rigtige for os. Hvad hvis jeg tager fejl? Hvad hvis dagen i dag er alt, hvad vi har? Ville jeg så fortælle dig, hvor meget jeg elsker dig, og at jeg aldrig vil glemme dig.

Livet er flygtigt og i morgen er ikke garanteret for nogen hverken unge eller gamle. I dag kan det være sidste gang, du ser dem, du elsker. Så husk at elske som om i morgen aldrig kommer, ellers vil du sørge over den, du ikke tog dig til et knus, kys eller smil. At du havde for travlt til at gøre det – bare være der.

Du skal holde dem, du elsker tæt ved dig. Fortælle dem, hvor meget du elsker dem og har brug for dem. Giv dem og dig tiden til at sige: undskyld, tilgiv mig, tak og alle andre ord, som du kender om kærlighed. Jeg ved, at ingen vil huske dig for dine hemmelige tanker.

Acceptere at et farvel er uundgåeligt, selvom det gør ondt

Der er intet mere sørgeligt end et farvel. Et farvel for evigt er et farvel for evigt. Når vi er i parforhold, venskaber eller andre former for forhold, er det vigtigt at vi kan fortælle vores følelser og tanker – derfor gør et farvel så ondt, fordi vi har givet noget af os selv.

For os selv er det vigtigt, at vi ikke står tilbage med følelsen af ikke at have sagt, hvad vi tænkte og følte. Det at sige farvel er meget mere hårdt, når vi ikke har fået sagt hvorfor vi går og siger farvel. Hvis vi ikke får det sagt, vil vi hele tiden have en gnavende stemme som siger: hvorfor sagde du ikke?

Hvis vi ikke får fortalt dette lille: hvorfor, vil det påvirke vores følelsesmæssige nutid. Derfor er det vigtigt at arbejde med vores følelser og tanker afhængigt af det, vi oplever lige nu.

Derfor HUSK: det gør ondt at sige farvel, det mest smertefulde farvel er det, som ikke siges, der hvor uløste problematikker sidder tilbage i tanker og kan skade vores velvære.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.