Spring til indhold

Kunsten af blive forelsket i dig selv igen!

joy, freedom, release
Del dette indlæg

Det at blive genforelsket i dig selv igen kan være svært, men ikke umuligt. Det du skal, er at behandle dig selv med kærlighed, værdsætte dine resultater og anerkende, at du ved hvad der er bedst for dig selv.

Du skal passe på dig selv og vigtigst af alt – glem ikke dig selv. Du er også en vigtig person. kritiserer ikke dig selv og lad være med at straffe dig selv. ELSK DIG SELV BARE FORDI DU ER DIG!

Et godt selvværd øger følelsen af at du trives. Du får flere positive følelser. En sidegevinst er, at du gennemfører opgaver med større effektivitet og etablere et mere balanceret forhold til andre. På den måde opnår du både selvstændighed og uafhængighed. Af netop den grund og mange andre er det nødvendigt, at du husker budskabet – BLIV FORELSKET I DIG SELV!

Manglende selvværd

Fra vi er helt små lærer vi om personlig pleje af vores udseende: bade, børste tænder, klæde sig på – Men hvad med den psykiske pleje og mentale hygiejne? Er vi opmærksomme nok på den?

Den hårde virkelighed er – desværre – at langt de fleste af os mangler kærlighed til os selv. En mangel på selvkærlighed, som omsættes til følelser af mistillid og lavt selvværd. Dette forhindrer os i at nyde de muligheder, som liver giver os, ud over vores forhold til andre. Hvis vi ikke elsker, respekterer og passer på os selv – hvordan vil andre så kunne gøre det?

Hvorfor ser vi ned på os selv?

En af de værste måder, vi kan behandle os selv på – er ved at straffe os selv. For nogle er dette blevet en vane, noget de anvender uden at vide, at det er det de gør. Denne ødelæggende kritik er med til, at vi føler os mere elendige, mere afhængige og mere sårbare.

Nogle gange sætter vi voldgrave og mure op, for at forhindre os i at have det godt, fordi vi ikke ved hvordan vi skal se vores egen lidelse i øjnene eller acceptere den. Vi gemmer os væk fra alt, selv fra os selv. Uvisheden skræmmer os og det uventede gør os bange.

Når vi ser ned på os selv, leder vi efter nogen, der kan redde os fra os selv. En virkelig ondskabsfuld nedadgående cirkel. Jo mere triste af det vi bliver, på grund af vores egen nedgørelse af os selv, jo mere har vi brug og behov for andres opmærksomhed og ros. 

Det vigtige budskab i egenomsorg

Egenomsorg handler om at værdsætte, påskønne og acceptere sig selv. Et vigtigt aspekt, som påpeger måden vi relaterer til andre og os selv.

Som Oscar Wilde sagde: “At elske sig selv er begyndelsen på en livslang kærlighedshistorie.” Hvis vi ikke prioriterer og passer på os selv – hvorfor skal andre så gøre det? Faktisk findes der mange mennesker, som afhænger af andre til at gøre dem glade. Af den grund er de i virkeligheden tomme indeni.

Egenomsorg er en grundlæggende egenskab, som alle mennesker bør dyrke. Det slår vores selvstændighed fast, og giver os redskaber til at begå os i livet, og tilpasse os livet på en sund måde.

Hvis vi ikke har lært at have en ordentlig mental hygiejne vil det blive meget vanskeligt for os, at opnå vores mål, fordi det mindsker vores selvrealisering. Derudover er manglen på mental hygiejne det, som fører til straf og ødelæggende kritik af os selv. Vi bliver nødt til at sætte pris på os selv, nyde vores eget selskab og kæmpe for os selv – den kamp er der ingen andre der kan tage for os!

Bliv forelsket i dig selv

Det at elske sig selv er det første skridt mod at opfylde vores forventninger. Denne tanke er krævende fordi det omhandler tanker omkring os selv, som ikke fører til ødelæggende kritik som straffer os. Nogle gange tror vi kun, vi fortjener vores kærlighed, når vi opnår vores mål. Vi indser ikke, at hvis vi ikke viser os selv omsorg, vil vi ikke være i stand til at opnå vores mål.

Derfor – BLIV FORELSKET I DIG SELV – og alt andet vil falde på plads. Du bliver nødt til at elske dig selv først, for at være i stand til at udrette noget i denne verden.

Glem ikke, bliv forelsket i dig selv, bliv din egen bedste ven. Din egen støtte og dine egne skuldre at læne sig op ad. At elske sig selv er en umiskendelig vej mod tilfredshed i livet. Når vi elsker os selv, er vi en del af fællesskabet og kan give så meget mere til andre.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.