Spring til indhold

Hvorfor genskabe vores barndomsjul?

christmas, christmas tree, presents
Del dette indlæg

Som voksen og mor til fire drenge, forsøgte min mand og jeg at genskabe begge vores barndomsjul for drengene. Det lykkedes aldrig helt.

Vi tog en lang samtale en aften lige før december, og blev enige om, at skabe vores egne traditioner, men hvorfor er det så vigtig for os at genskabe vores barndomsjul?

Julen handler for mange af os om at vende tilbage, tilbage til en tid, hvor julen stadig var magisk og vidunderlig. Hvor vi blev begejstret af lysene og gaverne under træet. Det at komme tilbage til traditionerne giver os tryghed. Derfor kan skuffelsen også blive enorm stor, når vi føler, vi fejler, og ikke kan genskabe en traditionsrig jul for vores egen familie.

Vores traditioner hjælper os til at vide, hvor vi kommer fra, og hvor vi skal hen. De giver os mening i vores hverdag, alligevel er vores stræben efter den perfekte jul, noget vi alle ønsker og nærmest planlægger ned i mindste detalje – men hvorfor har vi så travlt? Har vi ikke nok i det selskab vi befinder os i?

Svaret er ikke enkelt. Vi vil gerne at det bliver perfekt for vores børns skyld. Derfor planlægger vi, men holder planen stik? Det gør den sikkert sjældent, derfor er det så vigtigt ikke at påtage sig skylden, den er der ingen der har patent på. I livet vil der altid være udefra kommende situationer, vi ikke kan styre, specielt nu, hvor vi igen står i en opadgående smittekurve pga. Covid, hvor mange er nærkontakt.

I stedet for skulle vi nedsætte vores forventninger, fordi det perfekte findes ikke. Vi skal hellere, nyde det vi har, og ikke lade skuffelsen overtage vores tanker og bare være i juleaften som den skrider frem. Vigtigst af alt nyd samværet med dine nærmeste, venner eller andre du holder jul sammen med.

Er det let? Det korte svar er nej, det kræver øvelse og mange år, måske skulle jeg sige livserfaring. Med alderen har jeg og min mand fået en form for ro over os, og vi ved at livet ikke er perfekt. Det at stræbe efter det perfekte, er umuligt. Det perfekte er idealet, noget vi aldrig kan opnå.

Derfor vil jeg afslutte bloggen for i år med et citat af den romerske kejser og stoisk filosof Marcus Aurelius:

Giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting jeg kan, og visdom til at se forskellen.

Med disse ord ønsker jeg jer alle en glædelig jul og et godt nytår, vi ses forhåbentlig i 2022.

 

Med bedste hilsner

 

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.