Spring til indhold

Vores fejl giver os livslang læring!

Del dette indlæg

Den største af alle fejl er frygten for at fejle.

Idéen om at lære af vores fejl er en næsten absolut sandhed. Især hvis vi hele tiden er analytiske, opmærksomme og følger vores intuition. Det siges at når vi har lært noget ved at fejle, så gør vi det ikke igen

Derfor lærer vi at opbevare vores dårlige erfaringer i en boks med skriften “gentag aldrig.” Men disse fejlagtige strategier undslipper nogle gange denne boks, og gudskelov for det. Selvom de ikke fungerede under visse omstændigheder, betyder det ikke, at de ikke fungerer under andre. Måske er vi som 18-årig ikke klar som til at starte vores eget firma, men det kunne vi godt være som 30-årige. Vi har samlet på livserfaring og lært af de rigtige og forkerte ting, som vores ledere har gjort.

Der er altid nyt at lære, men hvilke andre grunde kan det give os til at være fokuseret på andres adfærd? Måske er det vigtigste af alt, at der altid er noget nyt at lære. I denne forstand er livslang læring en konstant mulighed for at lære nyt.

Denne mulighed er en del af livets gaver. Den fornøjelse, det er at tilegne sig ny viden og lære af de fejl der begås undervejs, er spændende og udfordrende.

En fejl, man ikke lærer af, er en fejl, man begår igen og igen og igen.

Vi har derimod et problem hvis vores fejl fylder for meget, så meget at de forhindrer os i at komme videre i livet. Hvis dette er tilfældet, bliver vi nødt til at analyserer vores egen tankegang, refleksioner og måske har vi brug for hjælp til at komme videre.

Det er ingen skam, at skulle modtage hjælp til at komme videre. Efterhånden er der mange mennesker, der anvender coaching til at arbejde med sig selv og deres refleksioner, så de kommer godt videre i livet. Herunder også at lære af deres fejl. Har du problemer med at komme videre? Så kan du undersøge mulighederne for at få coaching hos mig på min hjemmeside, coachsara.dk.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

1 tanke om “Vores fejl giver os livslang læring!”

  1. Pingback: Coach Sara Perfekt – at stræbe efter det utopiske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.