Spring til indhold

Enhver er sin egen lykkes smed – eller?

hand, rain, zen
Del dette indlæg

Der er et Buddhistisk ordsprog der siger: Der findes ikke nogen vej til lykken; lykken er vejen!

Er vi vores egen lykkes smed? Eller er det noget der omhandler tilfældigheder, kompetencer eller noget helt andet?

Jeg kan bedre lide at kalde det tilfredshed, fordi lykke er uhåndgribeligt. Det handler mest af alt hvordan vi går til livet. Hvis vi hele tiden stræber efter mere enten penge, uddannelse osv. for at finde lykken og ikke kan se det vi har lige foran os. Så finder vi aldrig lykken eller roen i livet. Vi skal hele tiden nå noget mere.

Vi kan vælge at fortsætte ud ad denne vej, eller vi kan vælge lykken til. Alt i alt handler det om vores tilvalg og fravalg, som det gør i alle aspekter af livet. Jeg tænker også det handler om tilfredshed. Er du tilfreds, der hvor du er i livet, eller skal du lige nå!!

Hvis vi begynder at fokusere på de små ting, vil vi opleve ro. Ved at vælge de små ting til vil vi opleve et liv i balance. Det gælder om, at glædes ved det vi har, hvad enten det er noget materialistisk eller menneskeligt. Vi kan hjælp os selv, ved at stoppe op og se på det der er omkring os, virkelig SE. Naturens skønmalerier er en kilde til evig undren og glæde. En smuk solopgang hvor de orange og røde farver lyser mere og mere op, indtil solens gule farve tager over. En forårsdag i skoven, hvor bøgens lysegrønne blade folder sig ud, og vi bare tager det ind, sanser det med hele kroppen. Nu tænker du nok, at det vist bliver lidt for langhåret, men jeg ved, hvad jeg snakker om. Hvad har du at miste – prøv det.

I vores samfund skal vi løbe stærkt for at følge med. Vi skal helst være tilgængelig alle døgnets 24 timer eller skal vi? Tør vi vælge os selv til ift. vores egen lykke og velvære? Er vi ikke de vigtigste personer i vores liv, hvor vi tager os selv alvorlige og lever livet på godt og ondt.

Ved at tilvælge vores egen velvære, vil vi opleve at livet har meget at tilbyde os. Ved at gå til livet med en positiv indstilling bliver det lettere at bære over med andre, er det let – NEJ bestemt ikke, men små skridt ad gangen. Det er ikke nogen nem øvelse og i nogle tilfælde kræver det meget tid og opmærksomhed fra vores side. Vi kan vælge at skrive positivitets dagbog, hvor vi fokuserer på de positive ting der er sket denne specielle onsdag eller vi kan finde tre positive oplevelser fra samme dag. Det behøver ikke være noget der koster. Det kan være en god samtale med en ven/veninde, en kollega/ægtefælle der kommer med en kop kaffe/te eller en tur til stranden.

Tilvalget af det positive vil øge vores livskvalitet og vi vil opleve, at vi bliver gladere og sidst men ikke mindst smitter vores glæde af på alt og alle omkring os. Så hvilke betænkeligheder har du? Tør du vælge dig selv til?

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.