Spring til indhold

Coaching, terapi eller filosofiske samtaler

Del dette indlæg

Uanset om det er coaching, terapi eller filosofiske samtaler, jeg arbejder med, sammen med kunder eller klienter, så er en af de vigtigste områder at kunne sætte ord på sine følelser, på sine tanker og ikke mindst, at kunne forklare hvad de enkelte begreber dækker over for en selv.

Det kunne være, at en klient kommer og vil tale om at han eller hun er “jaloux”. Jeg ved godt, rent sprogligt, hvad ordet dækker over og omhandler, men det vigtige er her, hvordan klienten tolker og forklare.

Det kunne også være værdien “ærlighed”.
Vi folder begrebet ud, afdækker betydningen, er det godt eller skidt? Kan vi være FOR ærlige, er det godt eller kun skidt at være jaloux? Hvorfor har vi ærlighed og hvad skal vi bruge det til og hvad med jalousien? Synes klienten, at det giver god mening have den følelse?
Hvorfor eller hvorfor ikke?

Hvorfor er det vigtigt med de her begreber og hvorfor det her med at kunne forklare sig og adskille begreberne fra hinanden?

Den korte forklaring er, at jo bedre du er til at sætte ord på, des bedre forstår du dig selv. Jo bedre, du forstår dig selv, jo mere sikker er du på din identitet, alt “HVEM ER DU SOM MENNESKE?”

Det handler IKKE om, at du skal kunne en masse fine fremmedord! Men nej, du skal bare kunne bruge ganske almindelige hverdagsord.

Noget forskning viser faktisk, at jo bedre du er til at forklare dig, des mindre er risikoen for stress og depression, og til en vis grad også angst. Du øger chancen for at tage de rette beslutninger og, ikke mindst, så øger du din resiliens (modstandskraft).

Så jeg vil blot afslutte med, at det er en mine mange værktøjer, som jeg bruger i terapien og i coachingen, i modsætning til den “almindelige coaching”, som du møder andre steder.

Billedet er en følelsesoversigt, jeg har udformet. 

Kontakt mig allerede i dag for en uforpligtende forsamtale på:

coachsara@coachsara.dk

SMS: 2674 7097


Tjek www.coachsara.dk


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.