Spring til indhold

Vi har alle tanker – det kan ikke undgås!

Del dette indlæg

Som mennesker kan vi ikke undgå at have tanker. Dette er faktisk en naturlig del af vores mentale proces.

Nogle af vores tanker er produktive, konstruktive eller positive. Andre derimod er bare observerende og neutrale. Andre igen vil være negative, bekymrende eller ovre i den grøft, som hedder selvdestruktive tanker.

Vores tanker er mentale processer, hvor vores sind bearbejder og organiserer informationer, idéer og oplevelser. De er abstrakte, mentale repræsentationer af vores opfattelse af verden, os selv og andre.

Tanker kan være bevidste eller ubevidste. De spænder fra konkrete handlinger og overvejelser til mere komplekse konceptuelle ideer. De spiller en afgørende rolle i de beslutninger vi tager, vores følelser og opførsel. De er en fundamental del af vores menneskelige bevidsthed.

Her er det vigtigt at forstå, at vores tanker i sig selv ikke har nogen som helst værdi og betydning – det er noget vi tillægger dem. Det er vores reaktion på dem, som kan påvirke os eller ikke påvirke os.

I sidste ende er det gennem en afbalanceret tilgang til vores tanker, hvor vi værdsætter de konstruktive og positive tanker. Det er her hvor vi skal/kan lære at håndtere de negative og skadelige tanker, at vi kan skabe en sund mental balance så vi trives i vores daglige liv.

Her er det vigtigt for mig at pointere, at du overhovedet ikke kan undgå at have eller få negative tanker. De SKAL også være der. Årsagerne til vi får negative tanker varierer fra menneske til menneske og afhænger af forskellige faktorer som f.eks. livsstil, tidligere erfaringer og sociale påvirkninger. Problemet bliver, når de negative tanker fylder for meget, hvilket er meget individuelt, hvor meget er for meget, at vi får det dårligt og risikerer at mistrives.

Årsager til negative tanker:

  • Stress og udefrakommende pres
  • Negativ selvopfattelse
  • Negativ social påvirkning
  • Tankefælder
  • Urealistiske forventninger

Det at du giver dine negativer tanker alt for meget opmærksomhed og når du tillægger dem en værdi, så risikerer du at skabe overbevisninger og herefter leveregler, som ikke er støttende eller fornuftige for dig – de skader DIG og din relation til andre mennesker.

FREMGANGSMÅDE:

Det du skal er at identificere dine tankefælder. Arbejde med din bevidsthed om tankeprocesser, hvor du observerer dine negative tanker. Det kan være spørgsmål du stiller dig selv som f.eks. Hvorfor er denne tanke IKKE god for mig? Hvordan forholder jeg mig til denne negative stemme i mit hoved?

Det handler om at finde ud af hvilke tanker, som vil være mere fornuftige og støttende eller bare helt neutrale.

Dette er bare nogle af tilgangene for at hjælpe dig med at slippe stress og angst.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.