Spring til indhold

Hvorledes opnår DU Work-life balance?

Del dette indlæg

Når jeg taler med klienter om at finde balance mellem arbejde og privatliv, lyder det på papiret temmelig let. Det er det overhovedet ikke. Hvis du har høje mål og ambitioner for dit professionelle arbejdsliv, samtidig med du også forsøger at være tilstede i dit privatliv, kan det være en meget svær øvelse.

Jeg oplever også, at både arbejdsgivere og personalet er blevet meget bedre til at tale om det, og i dag anerkendes det, at work-life-balance er vigtigt for alle.

Nu spørger du nok dig selv hvorfor det er så vigtigt med balance mellem arbejde og privatliv. Der eksisterer mange grunde til, at den er så vigtigt. Balancen er kort fortalt med til at sikre, at du har det godt og trives både privat og arbejdsmæssigt. Derudover at du også kan være der for de personer, som betyder noget for dig

Såfremt du er i ubalance, kan du opleve alt fra irritabilitet, koncentrationsbesvær og søvnproblemer til fysiske symptomer som ubehag og oppustethed i maven. Mange af disse symptomer opleves faktisk også ved stress. Du kan undgå at nå dertil, hvis du fokuserer på balancen mellem dit arbejds- og privatliv.

At tage et skridt i den rigtige retning

Det ville være fantastisk, såfremt der eksisterede en entydig metode til at finde work-life-balance, det gør der desværre ikke. Der eksisterer ingen opskrift på, hvorledes du finder den perfekte balance mellem privat- og arbejdsliv. Jeg har dog nogle få tips, som jeg gerne deler med DIG.

  • Undersøg, om du har mulighed for fleksibilitet i dit arbejde, f.eks. hjemmearbejde, fleksible mødetider osv.
  • Opmærksomhed på, at mange timer på arbejdet ikke er lig med mere produktivitet, som også påvirker din kreativitet.
  • Være specifik omkring dine grænser mellem arbejdstid og fritid.

Fysiske tiltag som hjælper dig

  • Prioriter dit helbred højt og fokuser på sund og varieret kost med gode næringsstoffer eventuelt kosttilskud og god søvn.
  • Få pulsen op og dyrk sport eller yoga, meditation og få pulsen ned
  • I dit sociale liv skal du se dine venner og tale om både det alvorlige og sjove.
  • Vær tilstede både fysisk og psykisk, når du er sammen med din familie – det gør dig glad.
  • Sidst men ikke mindst søg hjælp, såfremt du får brug for det.

Skab glæde i hverdagen

Det lyder måske simpelt, men glæde i din hverdag og i livet er magisk. Når du bliver bare en anelse ældre kan du se tilbage på livet med et smil på læben – fremfor irritation over, hvorfor du arbejdede så meget. Selvfølgelig vil der altid være perioder i livet, som er svære. Der hvor du ikke oplever samme fornemmelse af tilfredshed og overskud – det er faktisk helt normalt. Med en god balance mellem arbejde og fritid, får du noget at glæde dig over.

Min huskeliste til work-life-balance

  • Det er OK at sige fra og nej indimellem – både privat og arbejdsmæssigt.
  • Dit arbejde definerer IKKE hvem du er – husk at have andre ting i livet end arbejde.
  • Deltag i diverse aktiviteter og vær sammen med personer, som giver dig energi og omvendt.
  • Tal med venner og lyt – det er faktisk inspirerende at høre, hvad og hvordan andre gør, hvad de tænker og deres refleksioner om forskellige situationer i livet.

Jeg håber, du kunne anvende mit lille bidrag til balance i livet.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.