Spring til indhold

Mental balance – hverdagens hamsterhjul

Del dette indlæg

Hvad er balance? Hvis vi tænker det fysiske, så ved vi alle godt, at balance er, når vores krop har det godt. Vi ikke er syge eller har andre skavanker.

Når vi taler om det psykiske er det noget helt andet. Hvad skal der til, så vi oplever balance i livet? Dette er en del at mit forretningskoncept. At vi sammen skaber balance i dit liv. Det vil sige, at der er balance mellem privatlivet, arbejdslivet og fritidslivet.

Hvordan kan vi så opnå det? For de fleste er det intet problem. Deres liv kører derudad uden at de tænker over det. De lever livet og nyder det. For andre kan det være svært, måske fordi de arbejder meget og ikke synes de har tiden til familien og deres hobbyer. De oplever konstant dårlig samvittighed!

Mange af os lever livet som i et hamsterhjul. Vi ræser fra den ene opgave til den anden. Vi har så travlt, at vi helt glemmer os selv. Vi mærker ikke efter og når vi skal hygge med familien bliver det ofte til et nyt projekt. Vi løber rundt og rundt og rundt. Bliver stressede, bliver irritable og sover ikke godt. Nogle bliver i dårligt humør og glemmer meget. Her SKAL alle alarmklokker ringe, fordi vi er i risiko for at udvikle depression. Ved allergi eller sygdom vil disse symptomer forværres under stress.

Desværre viser undersøgelser, at omkring hver tiende dansker ofte føler sig stresset. Kvinder føler sig mere stressede end mændene. Det er specielt i alderen fra 25 – 44 år, hvor 14% af kvinderne ofte er stressede. Modsat mændene hvor det ligger på 11%. Tallet har været stigende de sidste 15 år og vil fortsat stige, hvis vi ikke gør noget ved dette.

Vi har alle et ansvar for at skabe os et liv uden stress. Det hjælper ikke, at ordet stress er blevet hver mands eje. Vi siger ofte, at vi er stressede. Det er ikke den ”rigtige” stress, men et udtryk for at vi har travlt.

Vi skal være ærlige overfor os selv for at skabe balance i livet. Det hjælper ikke, hvis vi ikke kan italesætte, hvad vi ønsker for vores liv for at skabe den balance. Her kan coaching være et redskab, fordi jeg hjælper dig med at finde ind de refleksioner, du har brug for, så du kan afskrive det, der ikke giver mening i dit liv.

Det kan være spørgsmål om dine prioriteter, din familie, arbejde, børnene, konen/manden eller noget helt andet. Hvis du skal have balance i din hverdag, er disse spørgsmål vigtige, fordi de hjælper dig med at prioriterer, hvad der er vigtigt for dig. Mange vil sige at de sætter familien først, men de lever livet helt anderledes.

En tanke til dig: hvad sætter du først i dit liv?

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.