Spring til indhold

6 forslag til, beskyttelse mod negative stemninger

woman, jump, backpack
Del dette indlæg

Det virker heldigvis som om, at forskellige klicheer som f.eks.

”Du er din egen lykkes smed”

”Du skal bare tage dig sammen”

”Du skal have JA-hatten på”

er nedadgående. Vi tager vores liv mere seriøst. Det er som om, mange er ved at finde ud af, at JA-hatten kan stramme lidt for meget. Det betyder ikke, at du så skal bære rundt på NEJ-hatten i stedet for. Det handler om balance – balance mellem at sige til og fra, sætte de grænser der er nødvendige for dig.

Når det er sagt, så giver det god mening, at undgå alt for meget negativitet og negative mennesker. Stemninger kan enten trække os op eller ned. Der er måske nogle mennesker vi skal undgå. F.eks. negative Nick eller ukuelige pessimist Pernille.

6 forslag til beskyttelse mod de negative stemninger.

  1. Tag det ikke personligt, når andre er negative i forhold til dig.

Personer som brokker sig – uberettiget – over dig, har selv noget uforløst og det er, lettere for dem at pege fingeren udad, modsat at kigge ind ad. Deres adfærd er ofte ren projektion: Det jeg siger, er jeg selv. Det er naturligvis sat lidt på spidsen.

  1. Brug mest mulig tid sammen med personer som er støttende, ærlige, og positive.

Vær sammen med personer, hvor du ikke skal præstere. Der hvor du kan være dig selv – med dårlig påklædning, dårlig ånde – hvor de holder af dig for den du er, fremfor det du laver, hvad du har lavet eller hvad du har præsteret.

  1. Vær et eksempel overfor andre.

Vi har ikke lige meget overskud hver dag, men at træde lidt i karakter engang i mellem. Det vil sige, at du er bevidst om dine handlinger, du siger fra og til, finder modet til at sige din mening. Vis at du går efter dine drømme. Hvis du ikke er nået dertil endnu, så tag de første bittesmå skridt mod det, som du gerne vil. Vær der for dem, der ikke er så stærke – når du kan. Det er svært i starten, så små meget små skridt. Husk forandring tager tid.

  1. Vær generøs med din kærlighed.

Kærlighed kommer i mange former. Der er den romantiske og den erotiske. Der er også den mere venskabelige næstekærlighed, som er vigtig at vise. Ord er taknemmelige og fine, når du fortæller andre i din venskabskreds, hvad de betyder for dig. Det SKAL altid følges op af handlinger, f.eks. et håndskrevet brev eller en lidt mere følsom og kærlig mail, et kort i ny og næ. Måske en sten vi har fundet, som vi har malet et hjerte på eller noget helt andet. En lille handling som viser dine følelser, bygger broer og knytter bånd. Disse emotionelle, stærke bånd skaber en dybere forankret glæde.

  1. Støt dem, du kan

Det kan være den hjemløse på gaden. Det kan være når du aflevere dine tomme flasker eller dåser, hvor du vælger om du selv vil have pengene eller om du vil donere til madspild, hospitalsklovne eller noget helt andet. Måske handler du dit tøj i en genbrugsbutik. Der findes mange muligheder.

  1. Sænk dine ambitioner.

Livet er fyldt med op- og nedture. Du skal acceptere dette. Hvis du har sat barren alt for højt, så vil du med garanti også opleve mange skuffelser. Det bliver dit humør ikke bedre af.

Bare fordi du får nogle nedture hvor du vil møde modstand i livet, det gør vi alle. Det er okay at acceptere og at være i ked-af-det-heden og skuffelsen i et stykke tid.

Så du skal lade følelsen være, acceptere den. Måske har den det med at forsvinde lidt hurtigere og måske ikke. Den sætter sig måske så dybt, at det gør ondt helt ind i sjælen. Kæmper du imod, forsøger at negligere eller fortrænge den, så bliver det ofte værre.

Du er kun et menneske, så bliver påvirket af de små og store slag, som livet giver os. Slap af og vær sikker på, at der kommer en bedring om lidt. Som det er skrevet mange gange efter regn kommer sol.

Skulle du tænke, at du godt kunne trænge til hjælp, så er jeg aldrig længere væk end et telefonopkald, hvor du kan booke en gratis og uforpligtende forsamtale.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.