Spring til indhold

Tør du være dig selv altid?

hat, fashion, style
Del dette indlæg

Kan vi hele tiden være os selv? Vi kender det alle, vi ændrer vores væremåde i forhold til hvilke mennesker vi er sammen med, og ikke er os selv, hvad sker der så? Tør vi være anderledes og være os selv?  Hvis ja vil det hjælpe os til at acceptere os selv, respektere os selv og sætte pris på vores identitet.

Det kræver mod at være sig selv. I vores samfund bliver vi alle puttet i kasser for at gøre os så ens som muligt. Det at skille sig ud fra mængden betyder at der bliver peget på en.

I den første del af vores liv, er vi styret af andre, de har fastlagt vores vej. Sådan har det været for os alle: som små lærte vi, hvad der var forkert og rigtigt. Vi blev opdraget ind i vores samfund og dets normer.

I puberteten og vores unge voksenliv er vi afhængige af vores kammerater. Vi sammenligner os med dem og ønsker accept og anerkendelse af dem. Hvis vi ikke ser ud på en bestemt måde eller følger de normer der eksisterer i gruppen af kammerater, bliver vi ofte afvist.

Gennem livet oplever vi alle op- og nedture. Der er øjeblikke, hvor vi ikke længere kan kende os selv, fordi vi forsøger at leve op til andres forventninger til, hvordan vi skal være.

Pludselig kommer vi til at stoppe op og spørge os selv: Hvem er jeg?

Spørgsmålet er ikke et ubrugeligt filosofisk spørgsmål, men et vigtigt spørgsmål, der fortjener vores fulde opmærksomhed.

Når du igen finder dig selv, finder du ud af, at mange af de mennesker og ting, der er i dit liv ikke passer ind længere. De er ikke i balance med dig. Så kommer tiden, hvor du skal foretage ændringer. Dette er en naturlig del af livet.

Der er nogle trin du kan anvende i forsøget på at genfinde dig selv. Jeg håber du kan finde tiden til at reflekterer over dem.

  1. Vær dig selv og acceptere din egen identitet: Det at være dig selv er at have en smuk, speciel, men også skrøbelig del i dit hjerte. Hvis du ikke er tro mod det, bliver det såret

 

  1. De etiketter andre tildeler os betyder ikke noget: Vores samfund giver os alle etiketter, det fordømmer og dømmer. Derfor skal du ikke lade andre tage magten over dig. Give dem kontrollen. Vi skal tage det for hvad det er – baggrundsstøj og tomme ord.

 

  1. Når du er dig selv, betyder det at foretage forandringer: Vores egen identitet forandres hele livet. Derfor er det at blive fortrolig med din egen identitet vigtigt, fordi vi tillader os selv, at ændre os for at opfylde vore drømme.

Jeg håber I har modet til at reflektere over hvem I er, skulle I have brug for hjælp kan i se hvad jeg kan tilbyde på www.coachsara.dk.

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.