Spring til indhold

Sådan kommer du tilbage til hverdagen efter jul

depression, sadness, man
Del dette indlæg

Det er faktisk helt normalt at føle sig trist eller sløv i tiden efter jul. Den eneste måde du kan håndtere disse følelser på er at bekæmpe dem. Lad ikke dig selv blive deprimeret over dem.

December er en dejlig tid på året. Adventslys, gaver og samvær i familiens skød. Hyggelige spændende øjeblikke. Alt godt får en ende. Derfor kan det være hårdt at komme tilbage til hverdagens hamsterhjul. Hvilket er ganske normalt. Vi bør dog ikke lade det begrænse os.

Som mennesker kan vi blive i dårligt humør bare af at tænke på at vende tilbage – tilbage til hverdagen efter ca. to ugers festligheder og sjov. Januar er faktisk årets mest nedtrykte måned, men den kan også være fuld af nye muligheder.

Det er slutningen på året, men også starten på et nyt. Hvem kan vide, hvilke eventyrer, som er i vente for os? Vi kan komme til at opleve nogle fantastiske øjeblikke. Det er hårdt at tænke på at vende tilbage til hverdagen, men du skal se på den lyse side.

Det første vi skal gøre, er at fastlægge nogle trin på vejen tilbage til hverdagen efter jul. Hvis vi følger dem, indser vi snart, hvordan fornyet energi vælter ind i os og fylder os med en sund og motiverende optimisme.

Fem trin til at komme tilbage til hverdagen efter jul

Lav en liste med nytårsforsæt

Når du laver en liste med nytårsforsæt er det en god måde at motivere dig selv på. Husk du skal ikke lave en liste, hvor du vil i mål med det samme, så små ting, du gerne vil opnå. Fokusér på at føre dem ud i livet. Husk et skridt ad gangen. Sidst men ikke mindst – husk ikke at smide håndklædet tilbage i ringen første gang du falder i og ”glemmer” dit forsæt.

En ting mere – tålmodighed og ihærdighed – to vigtige ord at huske, når du vil forandring.

Som Mahatma Gandhi sagde: “Tilfredsstillelse ligger i indsatsen, ikke i resultatet; fuld indsats er fuld sejr.”

Lær at passe på dig selv

Du skal starte med at tænke på dit helbred i det nye år. Dette betyder ikke, at du skal besætte dig i tanken om mad og motion. Det, du skal gøre, er at lære sunde opskrifter, starte med en fysisk aktivitet og udføre vejrtrækningsøvelser.

Lidt efter lidt vil du få det bedre inden i og blive mere optimistisk, og din krop vil også mærke forandringerne udenpå. Hvis du har brug for at snakke med en ekspert, skal du ikke tøve. Du kan også hente hjælp hos din læge, psykologer og ernæringseksperter som kan give dig personlige retningslinjer for enhver situation.

Søvn

I julen har mange en tendens til at være længe oppe og sove længe. Derfor kan det at vende tilbage til hverdagen efter jul påvirke din søvnrytme. Fortvivl ikke – det er helt almindeligt for langt de fleste mennesker.

Prøv ikke at gøre ændringen for pludselig. Prøv at gå i seng et par timer tidligere, selvom du ikke kan holde øjnene lukkede. Det er helt normalt, hvis det tager dig lang tid at falde i søvn, da din krop først skal vænne sig til den nye rytme.

Hjernegymnastik

Det er vigtigt at holde hovedet aktivt. Når du vender tilbage til hverdagen efter jul, betyder det også, at hjernen skal tilbage. Hvis den ikke er blevet holdt i form i lang tid, svækkes den. Væn dig til at holde den i form hele tiden.

Du kan udnytte det nye år, læse en bog om noget, der interesserer dig, eller udføre kognitivt, stimulerende øvelser. Det er aldrig for tidligt til noget hjernegymnastik.

Se livet fra et nyt perspektiv

Hvis januar gør dig trist og modløs, så tag det roligt, det sker for 90% af hele befolkningen. Det er sandt, at vi har haft nogle uforglemmelige oplevelser, men du vil snart få nogle endnu bedre. Du skal ikke kun fokusere på det negative, men også det positive.

Forsøg at være ude i mindst en time om dagen. Dette til at forbedre dit humør og få dig til at glemme dine problemer for en stund. Du skal ikke tænke for meget på fortiden, for den er allerede væk, og ikke for meget på fremtiden, for den er ikke kommet endnu. Lev i nuet og sæt pris på alle de gode ting, du oplever hver dag.

Det er helt almindeligt at føle sig trist eller sløv i denne tid. Den eneste måde at behandle disse følelser på er at bekæmpe dem. Lad ikke dig selv blive deprimeret over dem. Brug tid på dine interesser i fritiden, læg telefonen fra dig og slap af med familie og venner.

Positiv indstilling, sport og sunde vaner vil hjælpe dig. Tænk om kun et par uger er dit liv igen det samme, og du er tilbage til hverdagens trummerum.  

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.