Spring til indhold

Derfor SKAL du lade dit indre lys stråle

Del dette indlæg

I dette blogindlæg forsøger jeg at beskrive, hvorledes du kan lære, at få dit indre lys til at stråle.

Som mennesker har vi så mange muligheder for at stråle i livet. Meget ofte er livet en blanding af skønne oplevelser og mange forhindringer samt besværligheder, som kan afprøve dine evner. For at kunne lade dit indre lys stråle, skal du gå gennem mørke tider.

Langt de fleste af vores mål, og især når de er ambitiøse, indeholder forhindringer, som hæmmer vores fremgang. I den forstand SKAL vi mange beslutte os for, hvad vi vil give vores opmærksomhed. Dette omhandler alt sammen at opnå balance. Det handler hermed ikke kun om at overvinde forhindringer, men også at gøre det på en meget klog måde.

Der vil være tider, hvor du er den, som lægger stenene på vejen for dig selv. Når du sætter andre menneskers behov før dine egne ønsker, sikre du mere eller mindre dig selv i at du vil fejle. Det er der, at dit lys falmer og du stopper med at stråle.

Om du vil stråle er dit valg

Det du skal gøre, hvis du virkelig ønsker at stråle, er at gøre dig selv til en prioritet. For at kunne være den bedste udgave af dig selv, er det vigtigt at lære dine værdier på forhånd. Se på det på den måde. Du er på en opdagelsesrejse, hvor du udforsker ukendt land. Selvom du ser, hvor smukt og vidunderligt den er, er du klar over, hvor farligt rejsen kan være.

Det kan være meget svært og skræmmende at kende dig selv i dybden. Det bliver du nødt til for virkelig at vide, hvor meget du er i stand til at give til dig selv og andre.

Når dette er sagt, er selvkendskab og selvindsigt den primære nøgle til at kunne lade dit indre lys stråle. Det handler om at lære dig selv at kende, så du kan fokusere på dine tanker, følelser og handlinger. Det er grundlæggende at være i stand til at reflekterer over dem for at kunne blive et bedre menneske.

Du bliver nødt til at opdage dine styrker og svagheder samt arbejde på dem eller lære at acceptere dem. Vigtigst af alt bliver du nødt til at anvende denne information til din egen fordel, når du skal håndtere et problem.

Når du indser, hvad du er værd, vil du stråle

Ofte fokuserer vi så meget på, hvad der sker omkring os, at vi glemmer alt om det vigtigste menneske i lokalet – os selv – på en eller anden måde overbeviser vi os selv om, at det er livsnødvendigt at gøre andre mennesker glade.

Pludselig indser vi, at vi har forsømt vores ønsker og følelser. Det sker, når vi ikke giver os selv den værdi, vi fortjener. Uden at ville det, lader vi andre skærme vores lys.

Der er uden tvivl tider, hvor andre kan få dig til at have det dårligt med dig selv. Alligevel er det DIT eget ansvar at sætte grænser, så det ikke sker, i hvert tilfælde ikke særlig ofte.  Det at indse dit eget selvværd er en indirekte konsekvens af at sætte grænser. Alle vil begynde at se dit værd – inklusiv dig selv. Du skal huske, at det, vi føler indeni, viser vi udadtil.

Ønsker du at lade dit indre lys stråle, så ødelæg ikke dig selv

Som jeg har skrevet ovenfor, er vi ødelægger vi det ofte for os selv. Det ganske uden at ville det og på et lille øjeblik gør vi ting, som kunne ødelægge vores planer. Neden under vil jeg vise dig nogle metoder til at bekæmpe det, at du ødelægger dig selv.

 • FALD EN GANG – REJS DIG TO. Uanset hvor mange gange du falder, har du stadig ressourcer til at blive ved med at prøve. Hemmeligheden til succes ligger i vores udholdenhed.
 • STOL PÅ DIG SELV. Giv dig selv mulighed for at nå dine mål. Vær ikke bange for at give alt, hvad du har.
 • LAV PRIORITERINGER. Prioriter dine mål ud fra deres vigtighed for dig, hvornår vil du gerne nå dem og antallet af trin du skal tage for at nå derhen

Det kan være meget svært ikke at ødelægge det for dig selv. Du kan se på det som en kunst i sig selv. Når du lærer at stoppe med at gøre det, vil det være nemmere for dig at lade dit indre lys stråle. Med tiden vil du være i stand til at udvikle dine evner, så meget som du kan. 

At lade dit indre lys stråle handler om at udnytte de bedste ting, som livet tilbyder.

Fordele ved at lade din indre lys stråle

Det at stråle klart vil:

 • Forbedre din selvsikkerhed
 • Give dig mulighed for at have større selvsikkerhed
 • Hjælpe dig med at lære at løse konflikter på en selvsikker måde
 • Gøre det lettere for dig at nå dine mål
 • Give dig mulighed for at forbedre dine evner
 • Gøre det nemmere for dig at sætte grænser
 • Føre til større selvkontrol
 • Give dig mulighed for at lære af dine fejl
 • Føre til øget motivation og selvtillid
 • Give dig mulighed for at lære dig selv bedre at kende
 • Føre til forbedret livskvalitet
 • Gøre det lettere for dig at opbygge sunde forhold til andre

Det er selvfølgelig op til dig, om du vil lade dit indre lys stråle. Selvfølgelig er det ikke noget, der vil ske med det samme. Det kræver en stor indsats, motivation og selvkendskab. For ikke at nævne, at du helt sikkert vil møde mennesker på din vej, som vil forsøge at nedføre din evne til at stråle. Det er på dette tidspunkt at dit selvværd vil komme i spil. Sidst men ikke mindst – vær ikke bange for at være modig!

Med bedste hilsner

Sara


Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.