En af de hårdeste er: hvis det er muligt, så kan du også. Dette er bare en af mange mærkelig og utrolig dybt usaglige lokkende postulater, som i bedste fald kan få mig til at trække på smilebåndet og i værste fald planter falske håb hos mennesker, som har det mega svært. De risikerer endda at få det værre, end da de søgte om hjælp.
Et vigtigt spørgsmål er: Hvad siger videnskaben? Er det dit mindset, som er det vigtigste? Eller hvor god du er til at perspektivere? Eller eller eller
Forskningen har fundet ud af, at det er dine gener og din opvækst. Samt et par mindre væsentlige detaljer.
En side bemærkning er at social arv som begreb er ikke et eksisterende videnskabeligt begreb, da ingen er dømt til at have et dårligere liv, bare fordi deres forældre ikke magtede opgaven.
Generne
Her afhænger det af, hvilke studier der kigges på og i hvilke sammenhænge. Er det balletdanser, astronaut eller trivsel.
Tallene varierer lige fra 25% til 40%, hvor stor betydning generne har.
For at konkretisere søgte lidt under 23.000 Den Europæiske Rumorganisation om at blive astronauter, de 147 af dem var danske. Der var 6, som kom gennem nåleøjet.
Trivsel
Lad os tage et meget kendt eksempel: Lisbeth Malene Zornig Andersen og hendes brødre er et andet eksempel på, at skrive at mindset, perspektivering og når andre kan, så kan du også.
Lisbeth Zornig kunne, men hendes brødre kunne ikke. En døde pga. misbrug, en anden begik selvmord, så vidt jeg husker. Hun blev mønsterbryderen, de andre kunne ikke klare det.
Trods alle fire havde samme opvækst, trods de alle blev seksuelt misbrugt.
DERFOR
Handler det ikke om vilje og at du sagtens kan, hvis du ”bare” får lært at få det rigtige mindset.
Derfor vær kritisk overfor det, du læser. Lyder det for godt til at være sandt, så vær på vagt.
Med bedste hilsner
Sara
Kilder:
Ejrnæs, Morten, – Gabrielsen, Gorm, – Nørrung, Per (2004); Social opdrift – social arv, Akademisk Forlag, København
https://videnskab.dk/rummet/147-danskere-har-ansoegt-om-at-blive-en-af-europas-nye-astronauter/